• Asgari ücret ve AGİ rakamları belli oldu

    Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yeni yılda asgari ücretin 2 bin 825 lira olacağını açıkladı. Türk-İş temsilcisi Nazmi Irgat ise "Bu rakam işçilerin beklentilerini karşılamakta yetersizdir" dedi.

  • Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yeni yılda asgari ücretin 2 bin 825 lira olacağını açıkladı.

    Milyonlarca asgari ücretli çalışanın gözü bugünkü toplantıdaydı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021 yılı asgari ücretini belirlemek üzere bugün son kez toplantı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleşen toplantının ardından Bakan Zehra Zümrüt Selçuk açıklama yaptı. Bakan Selçuk yeni asgari ücretin brüt 3.557 lira, net ise 2.825 lira olduğunu açıkladı.

    2021 yılında uygulanacak asgari ücret bugün belli oldu. Asgari ücrete yapılan yüzde 21.56 oranındaki zam oranı sonrası asgari geçim indirimi (AGİ) ödemelerine de zam geldi. Son yapılan zamlara göre, asgari ücretle çalışan bekar bir kişi 268 lira AGİ yardımı alacak.

    AGİ ödemeleri, çalışan kişinin eşinin çalışması veya çocuğu olmasıyla farklılık gösteriyor. İşte 2021 yılında evli olan ve çocuğu olan kimselerin alacağı AGİ yardımları;

    Evli olan eşi çalışmayan: 321 lira

    Evli olan eşi çalışan: 268 lira

    Eşi çalışan ve bir çocuğu olan: 308 lira

    Eşi çalışmayan ve iki çocuğu olan: 402 lira

    Eşi çalışan ve iki çocuğu olan: 348 lira

    Eşi çalışmayan ve üç veya daha fazla çocuğu olan: 456 lira

    Eşi çalışan ve üç çocuğu olan: 402 lira

    Eşi çalışan ve dört çocuğu olan: 429 lira

    Eşi çalışan ve beş çocuğu olan: 456

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir