• Aşık Veysel türküleriyle anıldı

    Büyük Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 45’nci yıl dönümünde Büyükçekmece Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından seslendirilen “Aşık Veysel” türküleriyle anıldı.

  • Anma töreninde konuşan Aşık Veysel’in torunu Çiğdem Özer, “Dedem ilk şiirini Mustafa Kemal Atatürk için yazmıştır” dedi.

    Katılım çok yoğun oldu

    Büyük Halk Ozanı Aşık Veysel ölümünün 45’nci yıl dönümünde Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmece Sivaslılar Derneği tarafından Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen ‘Aşık Veysel’ konseriyle anıldı. Konser kapsamında sahne alan Büyükçekmece Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, gece boyu Aşık Veysel’in en sevilen türkülerini seslendirdi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Aşık Veysel Şatıroğlu’nun torunu Çiğdem Özer, İstanbul Sivas dernekleri Federasyon Başkanı Mesut Şat, Büyükçekmece Sivaslılar Derneği Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Musa Kaynar’ın katıldığı konsere vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Davetliler, Şef Neslinay Çınar yönetimindeki Büyükçekmece Belediyesi Halk Müziği Korosu’nun seslendirdiği Aşık Veysel Türküleriyle unutulmaz bir gece yaşadı.

    “Unuttukça başımıza belalar geliyor”

    Konser sonrası konuşma yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Halk ozanlarımızı, düşünürlerimizi, akil dedelerimizi, Aşık Veysel’leri, Ahmet Yesevileri unuttukça başımıza belalar gelmeye devam ediyor. Bizim hakiki toprağımız bunlar. Aşık Veysel’i, Dadaloğlu’nu, Pir Sultan Abdal’ı, Ahmet Yesevi’yi, Mevlana’yı okuyup anladıktan sona bu ülkede kavga olmaz. Bu ülke Avrupa olur. Allah Aşık Veysel’e, Pir Sultan Abdal’a, Ahmet Yesevi’ye ve geçmişimizdeki tüm önemli şahsiyetlere rahmet eylesin” dedi.

    “Sivas’ın 4 Eylül ruhunu en iyi yaşatan ozandır”

    Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Aşık Veysel’i 45’inci ölüm yıl dönümünde rahmetle andığını belirterek, “Sivas’ın 4 Eylül ruhunu en iyi yaşatan ozandır, Aşık Veysel. Cumhuriyet tarihimizin ozanlık geleneğinin en büyük ozanıdır. Cumhuriyetin devrimlerini ve kazanımlarını özümsemiş, milli birliğimiz ve beraberliğimiz üzerine en güzel eserleri ortaya koymuştur. Ve Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatında ağlayalım Atatürk’e diye eşsiz bir eserle onun yaptıklarını en iyi şekilde sergilemiş bir ozan, Aşık Veysel” şeklinde konuştu.

    “Dedem ilk şiirini Mustafa Kemal Atatürk için yazmıştır”

    Dedesi Aşık Veysel’in önemli bir Halk ozanı olduğunu ifade eden Çiğdem Özer, “Dedem Aşık Veysel, tek bir satır bile okuyamadan, 7 yaşından itibaren dünyayı sadece gönül gözüyle görebilen sevgili dedem Aşık Veysel de dünya olaylarını çok derin bir olgunlukla yorumlamış ve halk edebiyatımıza çok güzel eserler kazandırmıştır. Sivas’ın Şarkışla İlçesine bağlı Sivrialan Köyünden çıkmış gerçek bir halk adamı, bir bilge olarak halkının duygu ve düşüncelerini, toplumsal sorunlarını da şiirlerine konu etmiş ve adeta kendi milletinin tercümanı olmuştur. Cumhuriyet ozanı olan Veysel, Atatürk milliyetçiliğini, Atatürk devrimciliğini ve vatanseverliğini, Atatürk’ün çağdaşlaşma hareketini yürekten özümsemiştir. Dedem ilk şiirini Cumhuriyet’in 10’uncu yılı için 38 yaşında, Mustafa Kemal Atatürk için yazmıştır” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir