• Avcılar Belediyesi’nde HES kodu uygulaması başladı

    Avcılar Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından zorunlu hale getirilen HES Kodu Uygulaması’na başladı.

  • Avcılar Belediyesi’ne ait ek hizmet binaları dahil olmak üzere tüm binalarında kod okutma uygulaması ile giriş yapılıyor.  Uygulamaya göre, bina girişlerindeki güvenlik görevlileri, hizmet binalarına giriş yapacak vatandaş ve personelin HES Kodunu okutmalarının ardından alan ateş ve maske kontrolünü yapıyor.

    Kontroller sırasında riskli görülen kişiler içeri alınmayarak sağlık kuruluşlarına yönlendiriliyor. Pandemi sürecinin başından itibaren vatandaşları bilgilendirmek için yoğun çalışmalar yürüten Avcılar Belediyesi, bina girişlerinde yer verdiği uyarı afişleri ile maske ve fiziksel mesafe kurallarına uyulması hakkında uyarılarda bulunmaya devam ediyor.

    HES KODU NEDİR? NASIL ALINIR?

    Hayat Eve Sığar (HES) kodu, ulaşım ya da ziyaret gibi durumlarda, vatandaşın Kovid– 19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığını gösteren bir koddur. HES kodu 3 şekilde alınır:

    -Sağlık Bakanlığı’nın mobil HES uygulaması üzerinden “HES Kodu İşlemleri” bölümüne girilir. “HES Kodu Oluştur” butonun tıklanır. KOD kullanım süresi seçilir ve KOD oluşturulur.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir