• AVCILAR’DA BAYRAM COŞKUSU

    Avcılar Belediyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu ve ‘’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’’ sebebi ile Avcılar’da yoğun bir kutlama programı düzenledi. A’dan Z’ye Avcılar’ın her bölgesinde kutlama heyecanı vardı. Avcılar Belediyesi’nin öncülüğünde Avcılar Halkı dolu dolu bir Bayram geçirdi.

  • İlk olarak 20 Nisan’da, Avcılar Kent Konseyi Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Avcılar Belediyesi’nde toplandı. Belediye Meclis Üyelerinin yerlerini alan çocuklar çok neşeliydiler. Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’nin karşılayıp meclise birlikte katılması ile çocukların heyecanları yüzlerinden okunuyordu. Renkli görüntülere sahne alan buluşmada çocuklar keyifli anlar yaşadı. Avcılar Belediyesi tarafından çeşitli ikramların yapıldığı toplantıda çocukların velileri de yer aldı. Yaptıkları çalışmalar ve projelerinin uygulanma aşamalarını tartışan Çocuk Meclisi Üyeleri, gelecek dönem çalışmaları konusunda fikir alış verişinde bulundular. Avcılar’a Fen Lisesi yakışır diye önerge bile verdiler. Başkan Toprak önergeyi Kent Konseyi aracılığıyla meclise getireceğini söyledi.

    BAŞKAN TOPRAK MİNİK ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ İLE

    Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli 22 Nisan’da, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bu kez anaokulu öğrencileriyle buluştu. Avcılar’da bulunan Yurdagül, Babahan, Minikkuş, Gelecek, Mucize Adımlar, Denizciler, Akcan, İlk Adım ve Sevgi Bağı Anaokulları’nın minikleriyle bir araya gelen Başkan Toprak hepsiyle ayrı ayrı kucaklaşarak Bayramlarını kutladı. Belediye Meydanı, Mustafa Kemal Atatürk Anıtı önünde yapılan törende geleceğin teminatının bugünün küçük minikleri olduğunu ifade eden Başkan Toprak; “ Geleceğe yapabileceğimiz en büyük yatırımın erdemli, özgüvenli bireyler olarak yetişmiş çocuklarımızdır. Öğrencilerimizin bilimin ışığında ‘Güçlü ve erdemli’ bireyler olmasını ve ‘Benim manevi mirasım bilim ve akıldır’ diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda aydınlık yarınlara ulaşmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

    BAŞKAN TOPRAK’TAN ANLAMLI ZİYARET

    Daha sonra Başkan Toprak bu özel günde anlamlı bir ziyarette bulundu. Ambarlı Sitelerde oturan ve her ikisi de emekli kütüphaneci olan Hamide ve Sadık Güreli çiftinin evine konuk oldu. 88 yaşındaki Hamide hanım, ilkokul öğretmeninin öğrettiği 23 Nisan şiirini paylaştı. Kuvay-i Milliye ruhu, bağımsızlık ve Milli Mücadele günleri hakkında Başkan Toprak ile sohbet ettiler. Her yaştan insanın içinde Atatürk sevgisi olduğuna dikkat çeken Başkan Toprak; “Tarih dolu anıları ve hoş sohbetleri için yaşayan tarihlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

    RESMİ KUTLAMALAR

    23 Nisan sabahı saat 09:00’da Belediye Meydanı, Mustafa Kemal Atatürk Anıtı önünde siyasi partiler ve tüm STK’ların çelenk koyma töreni ile başladı. Avcılarda çeşitli sivil toplum kuruluşlarının Atatürk Anıtı’na çelenk sunduğu törende, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Akabinde Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, saat 10:00’da Kaymakamlık binasının önünde yapılan resmi törene katıldı. Törene katılanlar arasında Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, Garnizon Komutanı Albay Önder İrevül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Engin, Gaziler, Avcılar Belediyesi Meclis Üyeleri, Avcılar Belediyesi Birim Müdürleri, Muhtarlar, Okul Müdürleri, Öğretmenler vardı.

    BAŞKAN TOPRAK MAKAMINI ÇOCUKLARA TESLİM ETTİ

    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Avcılar Belediye’sini ziyaret eden Avcılar Ambarlı İlkokulu öğrencilerinden Maya Eren, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’nin makamına oturarak sembolik olarak makamını aldı. Küçük çocuğunun heyecanı yüzünden okunurken, Başkan Toprak Belediye Başkanlığı hakkında bilgiler verdi. Makamın gerçek sahibi çocuklardır diyen Başkan Toprak şunları ifade etti; “Dünya’da hiçbir lider yoktur ki kazanılan zaferleri, elde edilen başarıları çocuklara armağan etme inceliğini göstersin. Bu yalnızca Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e aittir. Atamız 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan hepimize kutlu olsun.”

    ÇOCUKLARA FESTİVAL TADINDA BAYRAM

    Avcılar Belediyesi’nin ‘Çocuk Dostu Belediyecilik’ anlayışıyla ve ‘Avcıların Mutlu Çocuklarıyla’  sloganıyla, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için düzenlediği etkinlikler 3 gün boyunca sürdü. Atatürk Stadyumu’nda kutlamalar devam etti. Seyircilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen kutlamalar karnaval havasında geçti. Avcılar’da yer alan birçok okulun düzenlediği gösteriler izleyiciler tarafından sık sık aralıklarla alkışlarla takdir edildi.

    Avcılar Belediyesi tarafından düzenlenen bayram kutlamaları, saat 14.30’da Avcılar Belediyesi Kent Enstitü öğrencilerinin, Firuzköy Kent Evi önünden Bando eşliğinde Kortej yürüyüşüyle devam etti. Renkli görüntülere sahne olan yürüyüş tam bir festival havasında gerçekleşti. Halkın da yoğun ilgisine sahne olan yürüyüş sevgi gösterileri arasında sürdü.

    Daha sonra Ispartakule Beşiktaş Spor Kulübünün, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli adına düzenlediği futbol turnuvasına katılan Başkan Toprak, burada da küçük çocuklarla bir araya geldi. Bütün takımlara başarılar dileyen Başkan Toprak, dostluk ve barış içinde bir organizasyon olmasını temenni etti.

    Son olarak saat: 19:00’da Ispartakule’de Atatürk heykeli önünden toplanıp, Fener Alayı gerçekleştiren coşkulu kalabalık güzel görüntülere sebep oldu. Kısacası Avcılar’ın çocukları Bayramlarını en güzel bir şekilde geçirmenin büyük sevincini yaşadılar.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir