• Avcılar’da dönüşüm hız kazandı

    Avcılar’da, kentsel yenileme çalışmaları ile bugüne kadar 1000 bina yenilenme sürecine girerken 825 bina da yıkımı gerçekleşti.

  • Kentsel planlanmanın  sağlıklı oluşabilmesi için  belediye bünyesinde oluşturulan Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünün çalışmaları kapsamında kentteki riskli binalar tek tek tespit edildi. Tespit edilen bu binaların yenilenme süreçleri, belediyenin geliştirdiği ‘Deprem Sayacı’ adı verilen bir mobil uygulama ile an ve an takip edilebiliyor.

    Hareketin üç ilkesi:  ‘Yerinde’, ‘gönüllü’ ve ‘hızlı’ yenilenme

    Hançerli’nin talimatıyla kentsel dönüşümün daha kapsamlı ve doğru ele alınması amacıyla Avcılar Belediyesi’nin iştirak şirketi olan AVBEL kuruldu.  Kentsel dönüşüm sürecinde Avcılarlı vatandaşlara rehber olacak AVBEL;  vatandaşların hukuki, finansal, teknik tüm sorularını yanıtlayarak en uygun şartlarda en hızlı ve en güvenli şartlarda gerçekleşmesini amaçlıyor.  Hedef ise 4 yılda 40 bin daire ve dükkanı yenilemek.

    Hançerli, “Son bina güvenli hale gelene kadar hayat kurtarmaya devam edeceğiz”

    Konu ile ilgili açıklamada bulunan Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, “Kentsel yenilenmede misyonumuz Avcılar’ı uzun vadeli sürdürülebilir bir şehre dönüştürmek. Hemşerilerimizin mülkiyet haklarını koruyan, yerinde dönüşüm için kolları sıvadık. 15 ayda çok yol kat ettik. Bugün bininci binanın kentsel dönüşüme girdiğini görüyoruz. Bu bizim için büyük bir gurur ve mutluluk. Amacımız kentimizdeki tüm hemşehrilerimizin güven içinde huzurla evlerinde oturabilmelerini sağlamak. Bu nedenle son bina güvenli hale gelene kadar hayat kurtarmaya devam edeceğiz”

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir