• AZİZ YILDIRIM’DAN BOMBA AÇIKLAMALAR

    Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım katıldığı canlı yayında sarı-lacivertlilerin gündemine dair açıklamalarda bulundu. Yıldırım, FETÖ hakkında yapılan “Kandırıldık” şeklindeki savunmaları eleştirerek, “Ben aptalmışım demek sorunları çözmez” dedi.

  • Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım katıldığı canlı yayında sarı-lacivertlilerin gündemine dair açıklamalarda bulundu. Yıldırım, FETÖ hakkında yapılan “Kandırıldık” şeklindeki savunmaları eleştirerek, “Ben aptalmışım demek sorunları çözmez” dedi.

    Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerinden Şekip Mosturoğlu, 3 Temmuz Şike Kumpası’na yönelik geçmişe dair konuları canlı yayında değerlendirdi. FETÖ hakkında birçok kesimden “Kandırıldık” şeklinde açıklamalar geldiğini belirten Aziz Yıldırım, bu duruma sert bir eleştiride bulundu. NTV yayınında konuşan AzizYıldırım,  şu ifadeleri kullandı:

    “Herkes yanlış yaptım, bana bilmem ne söylendi ve bunu söyleyenler de Türkiye’yi idare eden insanlar. Bu yanlışlığın aynısını ters taraftan yapmayacağınıza nasıl inanacağız. ”

    “Kandırıldık” açıklamalarıyla ilgili yalnızca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı inandırıcı olduğunu belirten Yıldırım, Başbakan Binali Yıldırım’a da “Sayın Başbakan da aynı yolda ama onun dışındakileri zaman bize gösterecek” diyerek ‘kredi verdi.’

    İşte başkan Yıldırım’ın açıklamalarından satırbaşları:

    “15 Temmuz Türkiye için önemli. 17-25 Aralık operasyonundan sonra Türkiye’de Fethullah Gülen girişimini herkes gördü. Bu konuda tek beyanat veren, bu konuda mücadele veren Cumhurbaşkanı’dır. 15 Temmuz akşamında sonra bize düşecek siyasette bir görev varsa biz camia olarak her şeye varız.”

    “1998 yılında Fenerbahçe’nin başkanı oldum. Bir gün sonra bana telefon geldi. Bir milletvekiliyle görüştüm. Zaman Gazetesi’nden benimle görüşmek istiyorlarmış. Geldiler, oturdular konuştuk. Zaman Gazetesi ile spor hakkında konuşacağız sanıyordum. Başladılar ‘Hoca efendi’ diye. Onu metheden bir konuşma yaptılar. Onun mahkemesi vardı ve devam ediyorlardı. Meğer dertleri Gülen’in avukatlarını tanıdığım için gelmişler. Benden yardım istediler. Rica edip, bu işi çözmemi istediler. Ben de Gülen’i tanımadığımı ve tanımadığım kişiye kefil olamam dedim. Sonra bu olay kapandı. 3 Temmuz’da kapanmadığını gördük. Bana yapılan operasyon 1998 yılından geliyor. Kamuoyu tarafından bilinsin.”

    “DÜNYADA 150 ÜLKEDE OPERASYON YAPMAYA MEYİLLİLER”

    Gülen ABD’ye gitti şu oldu, bu oldu. Isparta’da belgeler yakalandı. Bu konuşmada Arap Baharı’nın olduğu tarihlerde şu not var. Aziz Yıldırım olduğu her yerde ehli-sünnete düşmanlık yaptı diye bir ifade var. Bana yapılan operasyonlar 1998’den geliyor. İhsan Kalkavan olayı vardır. Geçen bir beyanat vermiş. Bu beyanatta beni telefonla aradığını, 50 milyon dolar istenmiş gibi iddialar vardı. Bunlar yalan. Fethullah Gülen kimdir, nedir iyi tartmak lazım. Fethullah Gülen TSK’da ihtilal yaptı diye bakmamak lazım. Dünyada 150 ülkede Türkiye’deki aynı operasyonları orada yapmaya meyilliler. Bunu gördüm. Somali’ye gittim ve bunu gördüm.

    “BAŞKA CEMAATLER DE DEVLETE SIZMAYA ÇALIŞIYOR”

    20 tane bakanlık var. Bütün bakanlıklarda orada da yerleşmiş vaziyette. Fethullah Gülen örgütü devlete sızladı. Devlet buraya sızmış gibi bir görüntü var. Bazı cemaatler de devlete sızmış ve sızmaya çalışıyor. Devletin durumu bu. Kennedy’yi vurdular. ABD’de bu başkanı kim vurdular biliniyor mu? ABD’de Amerika’yı idare eden başka güçler var. Bunların da arkasında bu güç var. ABD’ye gidip 150 tane üniversite açabilir misiniz? Böyle bir teşkilatı iyi incelemek lazım. Bununla ilgili iyi saptamalar lazım. Türkiye idare deden insanlar yanlış yaptık diyorlar. Aynı şeyi yarın ters taraftan yapmayacağınız konusunda size nasıl inanalım. Burada bir tek inandırıcı olan Cumhurbaşkanı’dır. Başbakan da aynı yolda.

    “BİZLERİ YOK EDECEKLERDİ”

    Hep Fenerbahçe’yi ele geçirdiler mi diye spekülasyonlar var. Siz örgüt liderisiniz ve ülkeyi ele geçireceksiniz. Ne yaparsınız? Emniyeti ele geçirdiniz mi? Hakim ve savcıları ele geçirdiniz mi? Askeriye zaten hiç düşünmüyorduk bu kadar. 48 tane general var diyorlardı, daha çokmuş. İş adamlarını ve kurumları ele geçirirsiniz. Ben hapishaneye girmeden Mayıs ayında Fenerbahçe’nin 1 Mayıs’ta 1 milyar 132 milyon dolar borsa değeri vardı. 10 Ağustos’ta değerimiz 527 milyon dolar. O zaman ne yapacak burayı ele geçirecek. Fenerbahçe’yi ele geçirdikten sonra belki de iş adamlarını ele geçirmeye başlayacaktı. Sonra sanatçıları alacaklardı. Bu toplumda kanaat önderleri kimse onları alacaklardı. Bizleri yok ettikten sonra buraya kendi adamlarını geçireceklerdi. Bize dışarıdan empoze edilen adamları yönetime almadık. Şekip beye rica ettik yönetime girdi. Hepimiz birbirimizi tanıyoruz. Hepsi Atatürkçü, laik ve demokrat insanlar.

    “ÜSTLERİ ALINMALI”

    Bana göre yanlış. Gözaltına almak bunları (hakkında yakalama kararı çıkarılan eski Galatasaraylı futbolcuları) yanlış. Bir taraftan 17-25 Aralık’tan sonra bu geçerli diye. Bundan sonra bir şey yapmışlarsa tamam; ama bundan önce yapmışlarsa geçiniz. Bunlar da biz aptalmışız, kandırıldık derlerse? Mühim olan bu işin üst çatısı. Bunların tespit edilip bunların alınması lazım. Suçsuz olanlar da olmayanlar da birbirine karışabilir. Bunları tanıyorum ne kadar ilgileri var biliyorum. Önce büyükleri almak lazım. Methiyeler yazanlar vardı. Kanun çıkarken kanunu engellemeye çalışanlar, vicdanım rahat etmez diyenler vardı. Tayyip bey o kanunun meclisten çıkmak için çalışma yaptı. Ona teşekkür ediyorum.  Devlet FETÖ örgütünün içine girmiş durumda. Tersi değil yani.

    Bizi evlerden aldılar, gittik. Şike ve teşvik dediler. O dinlemelerin yapıldığı vakit şike ve teşvik suç değildi. Bizim suçlandığımız 19 maç diye açıklama yaptılar. O zaman emniyet müdürü Hüseyin Çapkın, bu işi kamuoyuna olmayacak şekilde açıkladı. Hüseyin Çapkın nerede şimdi? Suç duyurusu yaptık. 5 maçta kesin şike var dediler. Savcı Mehmet Berk 5 maçı sonucunu biliyorduk dediler. Ben bilmiyordum diye cevap verdik.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir