• Bakan Koca aşının geleceği tarihi açıkladı

    Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki corona virüsü salgınına ilişkin son durumu açıkladı. "Çin aşısının Türk insanında etkili olduğundan artık eminiz" diyen Koca, aşıların Pazar'ı Pazartesi'ye bağlayan gece yola çıkacağını duyurdu.

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanan Bilim Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantıda güncel corona virüsü vaka sayıları ve can kaybı ele alınırken, yeni tedbirler ve corona aşısının dağıtımı da gündeme geldi. Toplantının ardından Sağlık Bakanı Koca, salgının seyrine ilişkin değerlenlendirmelerde bulunuyor.

    Sağlık Bakanı Koca’nın açıklamalarında satır başları:

    * Salgın boyunca üzerimde çok ağır bir sorumluluk olsa da her durumda karşınıza çıkıp gelişmeleri sizlere zamanında ve açık bir şekilde iletmeye çalıştım. Karşınıza her çıktığımda umutla dinlediniz, destek oldunuz. Beni ailenizin ferdi olarak kabul ettiniz Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

    * Salgın hastalık ortaya çıkınca ülkemizde kendisini tüm dünya devletleri gibi karanlık bir tünelin içinde buldu. İlk günden beri bilimin ışığıyla o tüneli aydınlatmaya ve önümüzü görmeye çalıştık. Huzurlarınızda bir kez daha Bilim Kurulumuza bu konuda teşekkür etmek isterim.

    * Ekim ayının ikinci yarısından itibaren salgın artış gösterdi. Birçok ilde yüzde 100’e varan artış oldu. Hastanelerimiz, yoğun bakımlarımız yükü kaldırmada zorlanmaya başladı.

    * Gaziantep’te yüzde 66, Ankara ve Samsun’da yüzde 55, Diyarbakır ve Hatay’da yüzde 48 düşüş sağlandı. İstanbul’da da düşüş sağlanırken, yoğun bakım doluluk oranlarına yüzde 25 olarak yansıdı.

    “MUTASYONLU VİRÜS EYLÜL’DEN BERİ VAR”

    * İngiltere’deki kontrolsüz vaka artışı yaşanırken Eylül ayından beri var olan mutasyonlu virüs dikkat çekmiştir. Mutasyon virüs ile tedbirleri vakit geçirmeden uyguladı. Mutasyonlu virüsün Türkiye’ye girişini üç ay erteledik. Virüs daha hızlı bulaşsa da tedbirler en etkili silahımız. Dünya Sağlık Örgütü de bu durumun aşıyı etkilemeyeceğini açıkladı.

    * Türkiye’de klinik çalışması olan kendi etkisini gösteren aşıyı kullanacağımızı beyan ettik. Tercih ettiğimiz aşının da somut neticelerini bekleyip onun için harekete geçmek için uğraş verdik. Faz 3 çalışmaları başarıyla sürmektedir.

    “ÇİN AŞISI PAZAR GECESİ YOLA ÇIKIYOR”

    * Çin aşısının Türk insanında etkili olduğundan artık eminiz. Aşılar Pazar’ı Pazartesi’ye bağlayan gece yola çıkıyor. İnancımız bize her darlıktan sonra bir genişlik olduğunu söylüyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir