• Bakan Selçuk’tan ‘Doğa Koleji satıldı’ iddialarına yanıt

    Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Doğa Koleji'nde yaşanan krize ilişkin olarak, "Ekonomik büyüklük satış ve devir sürecini uzatıyor. Kamu kaynaklarıyla özel kurum kurtarma planımız yok. Satış, devir sürecini çok yakından takip ediyoruz. Öğrencileri resmi okullara yerleştirme planımız hazır. Çocukların eyleme katılıp buna dahil edilmesi yanlış" dedi.

  • Selçuk, açıklamalarının ardından gazetecilerin “Doğa Koleji’ni İTÜ Vakfı mı satın alacak?” sorusunu da yanıtladı. Selçuk, “Bu bilgiyi nereden aldıysanız oradan teyit edin” dedi.

    Selçuk’un açıklamasından öne çıkan satır başları şu şekilde:

    “Kamu kaynaklarıyla şirket kurtarma gibi bir planımız olmadığını açıklamak isterim. Amacımız çocukların eğitim ve öğretiminin aksamamısıdır.

    MEB olarak yarın sabah için bile önlemlerimizi almış durumdayız. Milli Eğitim’le ilgili çok büyük projelerin peşindeyken bir özel okulun yönetilemeyen finansal çözümlerine çözüm aramayı elbette tercih etmeyiz.

    Diğer yandan bizim meselemiz çocuklar. Onlar için bu meseleyle özel bir şekilde ilgileniyoruz. Öğrencileri resmi okullara yerleştirme planımız hazır. Çocuklarımızın bu konuyla ilgili olarak eylemlere katılması, fotoğraflarının çekilmesi gibi meseleye dahil etmeye çalışan gayretlerin doğru olmadığını düşünüyorum.

    Bu meselenin çözüme kavuşması için gayret gösterdiğimizi tekrar tekrar ifade etmek isterim. Teminat zorunluluğu ve sadece eğitim alanında faaliyet göstermesi ile ilgili çalışmalarımız var.”

    “Satış ve devir konusunda olumlu sonuçlar bekleniyor. Bütün taraflarla da temas halindeyiz. Somut olarak kanıta dayalı durumlara bakarız. Kabul edersiniz ki Milli Eğitim Bakanlığı’nın yetkisi ve sorumluluğu sadece belirli kuralların işlememesi halinde belirli kurumların faaliyetinin sonlandırılmasıyla sınırlı.

    Biz sınırlı davranışlar da sergilemek istemiyoruz çünkü çocuklarımız önemli, öğretmenlerimiz önemli. Bu meselenin çocuklarımız, öğretmenlerimiz lehine sonuçlanması için dikkatle takibindeyiz”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir