• Bankamatikten çekilen paralar sahte olabilir

  • Vadeli veya vadesiz hesaplarımızdan para çekme işi yaparken bankadan aldığınız paraya güvenmeyip saydığımız gibi paranın sahte çıkma ihtimali de vardır. Bu durum gelişen teknoloji sayesinde günümüzde daha da aza indirgense de yapılan itirazlar sonucunda bankalar da bu durumu doğrulamıştır.

    Bankamatik Nasıl Sahte Para Verir?

    Para yatırılan ve para çekilen bölümler birbirinden farklıdır. Bankamatiklerde çekilen para miktarı bittiğinde veya yatırılan para yeri dolduysa memurlar sayım yapmak için görev yerlerine gelirler. Görev yerlerinde paraları eğer karıştırırlarsa ve sahte mi değil mi diye bakılmazsa müşteriler sahte para çekebilir.

    Peki, Ne Yapılmalı?

    Bankadan çekilen paralardan eğer şüphelendiğimiz bir para var ise hemen bankaya müracaat ederek dilekçe verilmelidir. Bulunduğunuz zaman anını ve kamera görüntülerini de bildirerek bankadan hakkınızı isteyebilirsiniz. Bankada bu işlemi inceleyerek size en kısa sürede dönerek hakkınız olan parayı vermek mecburiyetindedir.

    Gelişen sanayi sistemleri ile ortaya çıkan yazılımsal kaynaklar neticesinde bankadan bozuk, yırtık, yıpranmış, solmuş paraların iadesini yapıyor ve işlemi durduruyor. Günümüzde müşteriler bankalardan daha az şikayetçi ve sahte para alma durumu da en aza inmiş durumda, bankamatiklerin çoğalması ve bir çok bölgede kolaylıkla bulunması banka müşterilerinin işlemlerini daha hızlı yapmalarını sağlıyorlar.

    Yinede dolandırıcılar her gün yeni teknikler geliştiriyorlar, kredi kartı kopyalama, telefon dolandırıcılığı gibi atm üzerinde yapılan dolandırıcılıklar oldukça sıklaşmaktadır. Yetkililer ve banka görevlileri atm şubelerinde şüphelendiğiniz kart girişi ve para çıkış alanlarını kontrol ederek işlem yapılmasını öneriyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir