• BAŞAK ŞENGÜL’DEN GENÇLERE BAŞARI TAVSİYESİ

    Ünlü haber spikeri Başak Şengül Küçükçekmeceli gençlere başarının sırrını anlattı. Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği söyleşide Sefaköy Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen Başak Şengül, kendi hayatından örnekler vererek gençlere başarılı olmanın yollarını anlattı.

  • Doğru mesleği bulabilmek için öncelikle insanın kendisini tanıması gerektiğini belirten Başak Şengül, gazeteci olmaya nasıl karar verdiğini şu sözlerle anlattı: “Kendinizi tanırsanız arkadaşlar, neyi yapmaktan hoşlanıyorsunuz, nasıl bir kişiliğiniz var. Belki bu tercihlerinizi belirlemekte bu size biraz daha yardımcı olabilir. Kendimden örnek vereyim. Ben hep çok meraklı bir çocuk oldum. Hep çok soru sorardım. Bizimkileri bunalttığım çok olmuş. Anne öyle mi, anane öyle mi diye. Lise yıllarımda kendime şunu sordum: Ben nasıl bir iş yaparsam mutlu olabilirim? Nasıl daha çok para kazanabilirim değil. Masa başında iş yapamayacağımı anladım. Çok hareketliyim. Gezmeyi dolaşmayı çok seviyorum. O zaman televizyon izliyorum. O dönem bizim rol model olarak gördüğümüz gazeteciler var. Onları gördüm. Aklımda bir ışık yandı. Benim istediğim iş bu olabilir dedim”

    “ÖNCE ÇALIŞIN SONRA KENDİNİZE İNANIN”

    Orta halli bir ailenin çocuğu olduğunu belirten Başak Şengül, “Çalışmaktan başka bir şansım olmadığını gayet iyi biliyordum. Ailemin beni dershaneye gönderecek bir bütçesi yoktu; ben de düşünüyorum ne yapacağım diye. Sonra annem dedi ki ‘Kızım sen bu kadar çabaladın hiç düşünme bu bir şekilde hallolacak’. Sonra bir dershane bizim lisemize geldi ve başarılı olan öğrencilere burs verdi. Ben de bölüm birincisiydim. O burslardan biri benim oldu. Dershaneye gittim.  Bunların hiçbiri önemli değil. Siz önünüze bir hedef koyduktan sonra sizi o hedefe ulaştıracak tek şeyin çalışmak olduğunu unutmayın. İkinci önemli olan şey ise kendinize olan inancınız. Ben harikayım, başarılıyım diye tekrarlamaktan bahsetmiyorum. Özgüven evet, ancak özgüvenin altına temel gerekiyor. Yani çalışmak”  dedi. Gelecekte ise teknolojinin çok gelişeceğini kaydeden Başak Şengül, ileride başarılı olmak isteyen gençlerin  insani yeteneklerini geliştirmelerini önerdi.

    “MUHABİR DE OLSAM MUTLU OLURDUM”

    Üniversitedeyken de gece gündüz çalıştığını kaydeden Başak Şengül, CNN Türk’e nasıl girdiğini ise şu sözlerle aktardı:  “Üniversiteye girmek çok önemli ama oradan sonrası da önemli.  Üniversitede ne yaptığınız, kişisel çabanız da önemli. Bir gün CNN Türk’ün haber müdürü bizim okula söyleşiye geldi ve ben orada onun telefonunu aldım. Sonra kanala giderek ondan stajyerlik istedim. Uzun süre uğraştıktan sonra ise başladım. Bir sene boyunca gece gündüz çalıştım. Muhabirlik yaptım. Okuldan mezun olunca beni işe aldılar. Daha sonra da bana sen sunucu ol dediler. Bizim iş zordur. Mesai saati yoktu. Ben muhabir olarak da kalsam mutlu olurdum. Şimdi yanıma gelen stajyer öğrencilere soruyorum. Meslek hayatının sonu a kadar muhabir olarak kalsan mutlu olur musun? Herkes aynı şansı yakalayamayabilir. Buna evet diyebilen arkadaşlar devam ediyorlar. Hayır diyenler bir süre sonra pes ediyor. Ben sokakta gördüklerinizden farklı değilim. Bir şeyi başarmak için kararlı, azimli olmak gerekiyor”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir