• BAYRAM SENSİZ OLMAZ

    Kurban Bayramı'nda trafik kazalarının daha aza indirilmesi ve vatandaşların trafik kurallarına uymasını sağlamak amacıyla hazırlanan "trafik güvenliği" konulu 200 bin broşürün Türkiye genelinde dağıtımına başlandı.

  • Kurban Bayramı’nda 9 günlük tatil süresince trafik kazalarının daha aza indirilmesi ve vatandaşların trafik kurallarına uymasını sağlamak amacıyla, İçişleri Bakanlığının talimatıyla bastırılan 200 bin “trafik güvenliği” konulu broşürün Türkiye genelinde dağıtımına başlandı.

    Kurban Bayramı tatili süresince başta sürücülerden kaynaklı hataları en aza indirmek ve yol kullanıcılarının güvenli seyahat etmelerine katkı sağlamak amacıyla polis ve jandarma ekiplerinin nerede ve nasıl görev yapacakları belirlendi. Kurban Bayramı’nda trafik kazalarının daha aza indirilmesi ve vatandaşların trafik kurallarına uymasını sağlamak amacıyla da İçişleri Bakanlığınca bir dizi çalışma yürütülüyor.

    Bu kapsamda, İçişleri Bakanlığının talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik kurallarına uyulması için vatandaşların bilincini artırmak amacıyla ilk etapta 200 bin bastırdığı broşürleri 81 ilde polis ve jandarma aracılığıyla vatandaşlara dağıtmaya başladı.

    “Bayram sensiz olmaz”

    “Bayram sensiz olmaz” başlıklı broşürlerde, “Hoşgörün bol, saygın sonsuz olsun, trafik saygı ve hoşgörü ile güzeldir, unutmayın, trafik hata affetmez”, “Dikkatli kalın, hayatta kalın, trafikte dikkatsizlik ve cep telefonu kullanmak her yıl binlerce kazaya sebep oluyor” ve “Araç değil, dikkatsizlik öldürür” sloganları kullanıldı.

    “Sevdiklerinizden ‘hızla’ uzaklaşmayın”, başlığının yer aldığı broşürde ise “Bu bayram ve tüm bayramlarımız, sevdiklerimizle geçireceğimiz mutlu zamanlarımız olsun. Hasretimizi kavuşma ile dindirelim, bu bayram her şeyden önce sevdiklerimizi düşünelim. Trafik kurallarını ihlal etmek sizi ve sevdiklerinizi tehlikeye atar. Bu bayram anlık kararlarımıza dikkat edip, trafiği sevgimiz ile özdeşleştirelim. Bu bayram sevdiklerimize bir çocuk şenliğinde, sağlıkla kavuşalım.” ifadeleri yer aldı.

    “Hayatınızı bir kez daha ‘durup’ düşünün”

    Yorgunluk anında ve ara ara durarak dinlenmenin önemine değinilen broşürlerde, “Hayatınızı bir kez daha ‘durup’ düşünün” ifadesi kaydedildi. Broşürde, yorgunluk anlarında verilecek küçük molaların hem sürücünün dinlenmesini hem de daha zinde bir kavuşma anı yaşanmasını sağlayacağı belirtildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir