• Beştepe’ye gidin CHP’li kim?

    AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Erdoğan'ın Külliye'de CHP'li bir siyasetçiyle görüştüğü iddiasıyla ilgili olarak "Cumhurbaşkanı'nın asla bir ilgisi yoktur" ifadesini kullandı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun da konuyla ilgili açıklamasında iddiaların gerçek dışı olduğunu aktarmıştı.

  • CHP’li bir siyasetçinin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ettiği ve Erdoğan’ın kendisine “CHP’nin genel başkanı olmalısın” dediği iddialarıyla ilgili İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan yalanlama gelirken, konuya ilişkin bir açıklama da AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’tan geldi.

    Kurtulmuş, yaptığı açıklamada “Beştepe’ye giden CHP’li” iddiasıyla ilgili konuştu. Kurtulmuş, “Cumhurbaşkanının asla bir ilgisi yoktur. CHP’nin sayın genel başkanı ya da yetkilileri, CHP içindeki çekişmelere Cumhurbaşkanımızı alet etmesinler” dedi. AK Partili Kurtulmuş’un konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

    “CHP ya da başka bir siyasi partinin nasıl gelişeceği bizi etkilemez ki? Milletle olan ittifaklarımızı genişleterek yolumuza devam ediyoruz. Bizim, CHP’nin ya da başka partinin iç işleyişinin ne olacağına ne karar veririz, ne de bizim için bir güç olur. Siyasi hayatımızda hiç düşünmedik.

    Cumhurbaşkanının asla bir ilgisi yoktur. CHP’nin sayın genel başkanı ya da yetkilileri, CHP içindeki çekişmelere Cumhurbaşkanımızı alet etmesinler.

    Son derece yakışıksız, seviyesiz ve anlamsız bir iddiaydı. Niye yapıldı? Cumhurbaşkanımızın ismi üzerinden CHP içerisinde bir takım tartışmalarda taraf olmak gibi pozisyonlar olabilir. Bilmediğimiz bir konu olduğu için, CHP niye böyle davranır, Kılıçdaroğlu niye böyle söyler, Rahmi Turan niye böyle yazar bunları bilmediğimiz için bilmediğimiz konu üzerinde yorum yapıyoruz. Bildiğimiz şey şudur. Cumhurbaşkanımızın bu iddialarla ilgili hiçbir ilgisi yoktur. Cumhurbaşkanımızın bir başka partinin içişleriyle uğraşması mümkün değildir.”

    İLK AÇIKLAMA İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN’DAN GELDİ

    İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li bir siyasetçiyle görüştüğüne dair iddiaların gerçek dışı ve hayal ürünü olduğunu açıkladı.

    Altun, yazılı açıklamasında son günlerde bir köşe yazısında mesnetsiz şekilde ortaya atılan iddianın medyada yoğun tartışmalara neden olduğuna işaret etti.

    Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde veya başka bir yerde böyle bir görüşmesi olmadığını, söz konusu köşe yazısında geçen böyle bir diyaloğun gerçekleşmediğini vurgulayan Altun, açıklamasında şunları kaydetti:

    “Sayın Cumhurbaşkanımızın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ‘CHP’li bir siyasetçiyle görüştüğü ve aralarında bu kişinin CHP genel başkanı olması yönünde bir diyalog geçtiği’ iddiası tamamen gerçek dışıdır, hayal ürünüdür. Yaklaşık 43 yıllık siyasi hayatında Sayın Cumhurbaşkanımızın herhangi bir siyasi partinin dizayn edilmesine yönelik adım atması ya da iç işlerine müdahale etmesi hiçbir zaman söz konusu olmamıştır. Bunu da en iyi hakem olan milletimiz çok iyi bilmektedir. Terörle mücadelede böylesine kritik günler yaşanırken, diplomasi ve dış politikada elde edilen başarıların sürmesi için tüm dikkatimizi ülkemizin geleceği üzerinde toplamışken, kamuoyunu siyasi magazin haberleriyle meşgul etmenin, kendi siyasi ikbalini korumaya çalışan çevrelere fayda sağlamayacağını da belirtmek isteriz.

    Söz konusu haberleri gerçek kabul edip, bunun üzerine daha fazla gerçek dışı ifadelerle siyaset iklimini zehirlemeye çalışan kimi siyasetçilerin yaptıkları açıklamaları da kaygıyla izliyor, kendi siyasi hesap ve çıkarlarını korumak namına yaptıkları bu iftira ve yalan siyasetinden vazgeçmelerini umuyoruz.”

    İDDİA NASIL ORTAYA ÇIKTI?

    CHP’de 37. Kurultay süreci başlarken Sözcü gazetesinde Rahmi Turan’ın köşesinde gündeme getirdiği, CHP’li bir ismin 9 Kasım’da Beştepe’ye plakası değiştirilmiş araçla gizlice giderek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüştüğü ve Erdoğan’ın “Türkiye’nin güvenliği için senin CHP genel başkanı olman gerekir. Düşün karar ver. Memleketin iyiliği için bu gerekli. Ben de yardımcı olurum” dediği iddiası tartışma yaratmıştı.

    İSİMLER HAVADA UÇUŞMUŞTU

    Rahmi Turan’ın bu yazısının ardından gerek sosyal medyada gerekse kulislerde bu ismin kim olduğuna dair tahminlerde bulunuldu. CHP’den ihraç edilen Öztürk Yılmaz, partiden ayrılan ve Şişli Belediye Başkanlığı’na DSP’den aday olan Mustafa Sarıgül’ün yanı sıra Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu gibi isimler gündeme gelmişti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir