• Beylikdüzü esnafına sahip çıkıyor

    14-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen 33. Ahilik Haftası Kutlamaları her yıl olduğu gibi bu yıl da Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü Esnaf ve Sanatkarlar Derneği işbirliği ile düzenlendi. Ahilik kültürünün yoğun olarak paylaşıldığı ve yaşandığı törende konuşan Beylikdüzü Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili Serdal Mumcu, “Bizlerin, yerel yönetimler olarak Büyükşehir Belediyemizin de bize katacağı güçle esnaflarımızın arkasında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu sebeple Ahilik Haftası’nın bölgemize, kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

  • Aklın ve bilimin ışığında; kardeşlik, cömertlik, fedakarlık ile doğruluk ve dürüstlüğün, esas alındığı Ahilik kültürü Beylikdüzü’nde yaşatılmaya devam ediyor. 14-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen 33. Ahilik Haftası Kutlamaları her yıl olduğu gibi bu yıl da Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü Esnaf ve Sanatkarlar Derneği işbirliği ile düzenlendi. Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılması ile başlayan programa; Beylikdüzü Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili Serdal Mumcu, Beylikdüzü Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Başkanı Cengiz Ataseven, meclis üyeleri, muhtarlar ve Beylikdüzü esnafı katıldı. Programdaki konuşmasında Ahilik Haftası ve kültürü hakkında bilgiler paylaşan Cengiz Ataseven, “Her zamankinden daha çok dikkat etmemiz gereken bir salgın durumuyla karşı karşıyayız. Özellikle bu dönemde, sağlık emekçilerinin emeklerini baş tacı etmemiz gerektiğini hepimizin adına ortak duygu olarak ifade etmek istiyorum. Ahilik yaşatılması gereken bir kurum, bir müessesedir. Sizler de yanımızda olduğunuz ve bu kültürü yaşattığınız için teşekkür ediyorum. İstanbul’da bu kültürü bu kadar yoğun yaşayan bir ilçe olduğunu zannetmiyorum. Bize bu konuda destek olan yerel yönetimimize ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

    “Esnaflarımızın arkasındayız”

    Esnaflığın ticari müesseseden ziyade çok eskilere dayalı Anadolu kültürünün yansıması olduğunu hatırlatan Serdal Mumcu ise, “Kelime anlamıyla bile birçok şeyi ifade eden, tamamı bu topraklara ait bir kültürden bahsediyoruz, Ahilik kültürü. Gerek ahlaki, gerek sosyal, gerekse ekonomik manada… Bizlerin, yerel yönetimler olarak Büyükşehir Belediyemizin de bize katacağı güçle esnaflarımızın arkasında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu sebeple Ahilik Haftası’nın bölgemize, kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından Ahilik geleneği olan Şed Kuşama töreni gerçekleştirildi. Toplumda kadınların sorunlarına dikkat çekmek ve üretime katkı sunan kadınların emeklerine, ustalıklarına saygı amacıyla bölgede hizmet eden üç kadın esnafa kuşakları Adnan Kahveci Mahallesi Muhtarı Seyhan Topaloğlu tarafından bağlandı. Beylikdüzü’nde yer alan işletme sahiplerinin faaliyetleri hakkında da bilgiler paylaştığı program, çiçek ve plaket takdiminin ardından sona erdi.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir