• BEYLİKDÜZÜ YEŞİLLENİYOR

    Her geçen gün yeşilliklerine yeşillik katılan Beylikdüzü’nde; caddeler, bulvarlar, refüjler ağaçlandırılıyor. Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün hız kazandırdığı ağaçlandırma çalışmalarında son olarak Marmara Mahallesi Yurt Caddesi’nde bulunan refüj ağaçlandırıldı.

  • Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, çevre düzenlemeleri ile ilçenin yeşil dokusunu korumak, arttırmak ve kent yapısına uygun peyzaj düzenlemesi yapmak için çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşların gün içerisinde faydalanabileceği yeşil alanların oranını daha da arttırmak için müdürlük; cadde, bulvar ve refüjlerde çalışmalar gerçekleştiriyor. Kentin ekolojik koşullarına uyum sağlayacak türleri seçen ekipler, böylece ağaçları daha verimli, sağlıklı ve uzun ömürlü olması yönünden titizlikle çalışıyor.

    Kente Uygun Ağaçlar Seçiliyor 

    Derviş Eroğlu, Cumhuriyet, Enver Adakan, Anadolu, Mustafa Kemal Caddeleri, Eğitim Vadisi ve Hürriyet Bulvarı gibi noktalarda pilot çalışmalar yapıldı. Uygulamalara, Yurt Caddesi ile devam ediliyor. Dikimlerde kentin doğasına uygun çınar, akçaağaç, ıhlamur, dişbudak, çitlembik, at kestanesigibi anıtsal ve kalıcı ağaçlar seçildi. Yurt Caddesi üzerinde yeni açılan ve 3 bin metrekare olan refüje, 30 adet yetişkin çınar ve 5 adet manolya ağacı dikimi yapıldı ve geri kalan kısım yeşil alan olarak bırakıldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir