• BEYLİKDÜZÜ’NE 3 EĞİTİM KURUMU

    ngellilere yönelik olarak yapılan ve ilk olan Özel Eğitim İş Uygulama Okulu ile tüm İstanbul’a örnek bir hizmeti hayata geçiren Beylikdüzü Belediyesi, dezavantajlı gruptaki bireylerin eğitim alma hakkına da sahip çıkıyor.

  • Eğitim alanında birçok örnek çalışmayı hayata geçiren Beylikdüzü Belediyesi, ilçede tamamladığı 3 farklı eğitim kurumunu, Milli Eğitim Bakanlığı’na kazandırdı. 16 Ekim 2016’da Yakuplu’da düzenlenen törende CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte temeli atılan Gürpınar Şehit Ömer Halisdemir Özel Eğitim Okulu, Yakuplu Cevat Güleç Ortaokulu, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Anaokulu; 2017-2018 Eğitim – Öğretim yılında hizmete girdi. Beylikdüzü Belediyesi, bu eğitim kurumlarının açılışını 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Yakuplu Cevat Güleç Ortaokulu’nda Saat 10.30’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirecek.

    Gürpınar Şehit Ömer Halisdemir Özel Eğitim Okulu; atölyeleri, resim ve müzik derslikleri, beden eğitim salonu, hemşire ve fizyoterapi odalarıyla Türkiye’nin ana sınıfının mesleki eğitime kadar bütün kademeleri içeren engellilere yönelik ilk Özel Eğitim İş Uygulama Okulu olarak hizmet veriyor. Yakuplu Cevat Güleç Ortaokulu; çok amaçlı salonu, laboratuarları, spor salonu, kütüphane ve bilgisayar odaları, 24 dersliğiyle evrensel standartlarda bir eğitim merkezi olarak ön plana çıkıyor. 100 çocuk kapasiteli Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Anaokulu ise kütüphanesi, yemekhanesi, 5 oyun odası, reviri, iç ve dış bahçeleriyle miniklere ideal bir ortam sunuyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir