• Beylikdüzü’nde 15 bin kişi birlikte iftar yaptı

    Beylikdüzü Belediyesi bu yıl 6.’sını düzenlediği Hayırlı İftar Sofrası ile Kadir Gecesi’nde 15 bin kişiyi ağırladı. Kadir Gecesi’nin maneviyatının ve Ramazan’ın ruhunun yoğun bir şekilde hissedildiği iftar programında, ezanın okunması ile binlerce kişi dualar ederek hep birlikte iftar yaptı.

  • İBB Seçilmiş Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık vatandaşların Kadir Gecesi’ni kutlayarak tutulan oruçların kabul olmasını diledi.

    Beylikdüzü Belediyesi Ramazan ayı etkinliklerini Hayırlı İftar Sofrası ile taçlandırdı. Belediye’nin bu yıl 6.sını düzenlediği Hayırlı İftar Sofrası ile Kadir Gecesi’nde 15 bin kişi ağırlandı. Kadir Gecesi’nin maneviyatının ve Ramazan’ın ruhunun yoğun bir şekilde hissedildiği iftar programı, Neyler ve Defler Tasavvuf Müziği Dinletisi ile başladı. Ardından okunan Kur’an Tilaveti ve dualar ile de gecenin anlamı ve maneviyatı vurgulandı. Beylik Pazar Alanı’nda gerçekleşen programa katılan; İBB Seçilmiş Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, milletvekilleri ve protokol üyeleri, vatandaşların Kadir Gecesi’ni kutlayarak tutulan oruçların kabul olmasını diledi.

    Çalık; “İstanbul’un En Büyük İftar Sofrasını Paylaşıyoruz.”

    Konuşmasında Kadir Gecesi’nin bin geceden hayırlı bir gece olduğuna vurgu yapan Başkan Mehmet Murat Çalık; “Ramazan etkinliklerimizi taçlandıran bu Hayırlı İftarımızda; çocuğu, genci ve yaşlısıyla tüm Beylikdüzü halkı bir araya geldik, İstanbul’un en büyük iftar sofrasını paylaşıyoruz. Her yıl Kadir Gecesi’nde olduğu gibi, bu akşam da soframızda, Ramazan ayının ve bu mübarek gecenin maneviyatını hep beraber paylaşacağız. Hasbihal edeceğiz, hasret gidereceğiz… Bir ve birlikte olmanın tadına varacağız. Kadir Geceniz mübarek, Ramazan Bayramınız da şimdiden kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

    İmamoğlu; “Beylikdüzü’nde Bu Geleneğin Devam Ediyor Olması Benim Açımdan Gurur.”

    Ramazan ayının manevi açıdan çok önemli ve değerli bir ay olduğunu belirten Ekrem İmamoğlu ise; “Bir arada olmanın geleneğini başlattığımız, 6 yıl öncesinden bugüne bu şükür ve dua masasını paylaşmak benim için gerçekten büyük bir onur ve büyük bir keyif… Beylikdüzü’nde bu geleneğin devam ediyor olması benim açımdan gurur vesilesi. Dolayısıyla hem Mehmet Çalık Başkanıma hem de emeği geçen tüm dostlarıma ve siz kıymetli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Kadir geceniz mübarek olsun, sofranızda bereket olsun.” şeklinde konuştu. Ramazan ayının aynı zamanda bir aydınlanma, uzlaşma ve barış ayı olduğunu da vurgulayan İmamoğlu konuşmasında; “Görevimiz ve konumumuz ne olursa olsun her zaman yaradanıma sığınarak duam o dur ki; mevkimiz ve makamımız büyüdükçe boynu bükülen, insanına güzel gözle bakan hep iyi mesajlar veren ve herkese eşit davranan ahlaklı bir yönetici olmayı diliyorum. İnşallah dualarımız kabul olur.” ifadelerine de yer verdi.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir