• BEYLİKDÜZÜ’NDE VİRÜSE KARŞI TEK YÜREK MÜCADELE

    Beylikdüzü Belediyesi 11 Mart tarihinde ülkede açıklanan ilk pozitif Koronavirüs vakasının ardından ilçede tedbir ve önlemi bir an olsun elden bırakmadı.

  • ‘Beylikdüzü Tek Yürek’ diyerek çıkılan yolda 1 aylık süreçte toplamda 3 bin 869 haneye yiyecek yardımı yapılırken ‘Dayanışma Askısı’ kampanyasıyla ilk iki günde toplam 194 haneye erzak ulaştı. 927 bulvar, cadde, sokak ve pazar yeri olmak üzere 530 km’lik yol düzenli olarak belediye ekiplerince yıkanırken toplamda bin 220 ortak kullanım alanı ve 813 taşıtın dezenfeksiyonu gerçekleştirildi. İlk olma özelliği taşıyan 5 bin 311 dezenfektan paspas ilçe genelindeki tüm apartman, kamu kurumları ve hastanelere yerleştirilirken sağlık çalışanları için ise toplamda 2 bin 950 yüz koruyucu siperlik ekiplerce hazırlanarak dağıtımı yapıldı.

    Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de ilk pozitif Koronavirüs vakasının açıklandığı 11 Mart tarihinden bu yana Beylikdüzü Belediyesi tedbir ve önlemi bırakmadı. Bir aylık süreç boyunca ilklere imza atan belediye, ilçe genelinde yürüttüğü çalışmalarla hijyeni üst seviyede tutarken yardımlaşma ve dayanışma ruhunu da perçinledi. Kriz masaları kurarak sürecin her anını özenle yöneten Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın konuya ilişkin hassasiyetiyle ilk bir aylık zaman zarfında tüm ekipler özveriyle çalıştı. Tedbir uygulamaları kapsamında tüm denetimler zabıta ekipleri tarafından gerçekleştirilirken Belediye Başkanı Çalık, gerek pazar alanları gerekse iş yerleri olmak üzere düzenli olarak yerinde incelemelerde bulundu.

    Dayanışma Askısı İle 194 Haneye Erzak Yardımı

    Koronavirüs salgını boyunca ‘Evde Kal Beylikdüzü’ çağrısı yapılırken 65 yaş üzeri yalnız yaşayan vatandaşlar için çağrı merkezi ve sosyal medya üzerinden gelen talepler doğrultusunda günlük alışveriş ve eczaneden ilaç temini hizmeti verildi. Toplamda 5 bine yakın haneye günlük alışveriş, kuru gıda paketi, sebze paketi, günlük sıcak yemek ve kaymakamlık işbirliğiyle gıda yardımı ekipler tarafından ulaştırıldı. Büyük bir katılımın olduğu ‘Dayanışma Askısı’ kampanyası ile ilk iki günde toplamda 194 haneye erzak kolisi teslim edilirken Beylikdüzü bir kez daha tek yürek oldu.

    Beylikdüzü Dezenfektan Paspas ve Kabin İle İlkleri Gerçekleştirdi

    Beylikdüzü Belediyesi süreç boyunca birçok ilke de imza attı. İlçe genelinde toplamda 5 bin 311 dezenfektan paspas apartman girişleri, kamu kurumları ve hastanelere yerleştirilirken dezenfektan kabin uygulaması da ilk kez Beylikdüzü’nde gerçekleşti. Sağlık çalışanlarının da her zaman yanında olmaya önem veren Belediye, evlerine gidemeyen sağlıkçılara Beylikdüzüspor Tesisleri’nin kapılarını açarken sağlık çalışanları için belediye ekiplerince toplamda 3 bine yakın siperlik üretilerek dağıtıldı. Tüm vatandaşlar için ‘14 Altın Kural’ broşürleri ilçe genelinde dağıtılırken Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık sosyal medya üzerinden de vatandaşlara uyarılarda bulundu.  Süreç boyunca aynı zamanda belediye çağrı merkezine toplamda 20 bin 643 çağrı gelirken ilgili birim ve müdürlükler gelen konulara ilişkin çalışmalarını sürdürdü.

    Dezenfeksiyon İşlemleri Her Gün Özenle Yapılıyor

    Süreç boyunca Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün yürüttüğü dezenfeksiyon çalışmaları kapsamında kamu kurumları, ibadethaneler, sağlık kuruluşları, eğitim kurumları gibi bin 220 ortak kullanım alanı dezenfekte edildi. Toplamda 813 taşıt dezenfekte edilirken 927 bulvar, cadde, sokak ve pazar yeri olmak üzere 530 km’lik yol arazöz ile düzenli olarak belediye ekiplerince yıkandı. Vatandaşlara ‘Evde Kal’ çağrısı yapılırken Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün her gün 50 ayrı noktada 800 kg mama ile yaptığı besleme çalışmalarıyla patili dostlar da unutulmadı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir