• BEYLİKDÜZÜ’NE 20 BİN M2’LİK ‘YAŞAM BAHÇESİ’

    Tüm dünyayı etkisi altına alan Yeni Koronavirüs salgını nedeniyle ilçe genelinde aldığı tedbirleri maksimum seviyeye çıkaran Beylikdüzü Belediyesi bu süreçte, dayanışma, paylaşma ve yardımlaşma ruhunun da üst seviyelerde yaşanmasını sağlıyor.

  • Beylikdüzü Gıda Bankası tarafından ihtiyaç sahibi kişilere yapılan gıda ve sıcak yemek yardımları, Türkiye’de ve dünya basınında yankı uyandıran Dayanışma Askısı’nın ardından Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yeni bir proje hayata geçirildi. Hazırlıkları tamamlanan ve 14 Mayıs tarihinde fidelerin dikimi ile hayata geçecek projeyle, salgının tarımsal üretime olumsuz etkileri ve yaşanan olağanüstü süreç neticesinde ortaya çıkabilecek gıda sorununun önüne geçilmesi hedefleniyor.

    Organik Sebze Ve Meyve Yetiştirilecek

    İsmini Beylikdüzülü vatandaşların verdiği “Yaşam Bahçesi” projesi Yaşam Vadisi 3. Etaba teğet, 20 bin m2 lik bir alanda gerçekleşiyor. Yaşam Bahçesi’nde yaz ve kış mevsimlerinde 15-20 çeşit ürün ekilmesi ön görülüyor. Üretim boyunca herhangi bir kimyasal kullanılmayan alanda doğal tarım ilkelerini uygulayarak doğal ilaç ve gübrelerle yerel tohumdan üretilen fideler kullanılarak organik sebze meyve yetiştirilecek. Hasat zamanında ise ekilen ürünler toplanarak Beylikdüzü’ndeki ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırılmak üzere Beylikdüzü Gıda Bankası’na teslim edilecek.

    Yarın saat 13.00’te ilk ekimi Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık gerçekleştirecek.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir