• Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü’den tatilden dönenlere kritik uyarı

    Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, tatilden dönenlere hayati uyarılarda bulundu. "Kendilerine ve yakınlarına virüs bulaşmış olabilirler" diyen Prof. Dr. Özlü, bu sürecin çok önemli olduğunu belirtti ve herhangi bir belirti görüldüğünde derhal bir sağlık kuruluşuna gidilmesi gerektiği uyarısını yaptı.

  • Kurban Bayramı tatilinin yaz aylarına denk gelmesiyle birlikte sahil kentleri doldu taştı. Tatil beldelerindeki bu kalabalık uzmanları endişelendiriyor.

    Konu ile ilgili uyarılar yapan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, tatile giden vatandaşların bu süreçte çok sayıda kişiyle temas ettiklerini söyledi ve bu nedenle kendilerine ve yakınlarına virüs bulaşmış olabileceği uyarısını yaptı.

    BU BELİRTİLERE DİKKAT!

    Sosyal medya hesabından “Bayram tatili dönüşü yurttaşlarımız 14 gün süreyle dikkatli olmalılar; kendilerini ve yakınlarını izlemeliler. Bu süreçte çok sayıda kişiyle temas ettiler. Kendilerine ve yakınlarına virüs bulaşmış olabilir.” uyarısını yapan Prof. Dr. Özlü, corona virüsünde önemli belirtileri hatırlattı:

    Eğer koku ve tat alma duyusunda kayıp, boğaz ve baş ağrısı, ateş, öksürük, kas ve vücut ağrıları, bulantı, ishal, halsizlik, nefes darlığı gibi şikayetleri (Semptom) ortaya çıkarsa gecikmeden bir sağlık kuruluşuna başvursunlar.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir