• Bir yılda 39 bin ton çöp elektrik enerjisine döndü!

    Lüleburgaz Belediyesi Temizlik ve Çevre Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde son bir yılda 39 bin 456 ton 35 kilogram çöp topladı. Toplanan çöpler  Kırklareli Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (KIRK-KAB) tesisinde işlemden geçirilerek elektrik enerjisine çevrildi. Ayrıca “Sıfır Atık” hedefi doğrultusunda mahalle mahalle gezen ekipler bin 12 ton cam ile 732 ton karışık ambalaj topladı. Bu ambalajlar geri dönüştürülerek doğaya kazandırıldı. 

  • Lüleburgaz Belediyesi Temizlik ve Çevre Müdürlüğü ekipleri, kentin dört bir yanındaki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Kente kazandırılan çöp konteyneri ve çöp toplama sistemi sayesinde, çöpler ve evsel atıklar daha hızlı ve temiz bir şekilde toplanıyor. Her gün bütün sokaklardaki çöpleri toplayan ekipler, bir yılda inanılması güç bir rakama ulaştı.

    Günde 110 ton çöp toplandı

    Lüleburgaz Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl yeni çöp kamyonlarıyla güçlendirdiği Temizlik ve Çevre Müdürlüğü, 2020 yılı içinde toplam 39 bin 456 ton 35 kilogram çöp topladı. Güçlendirilmiş araç filosuyla birlikte günde 110 ton çöp toplayan ekipler, bunun yanı sıra kent genelindeki 2 bin 440 konteyneri belirli aralıklar dahilinde tek tek deterjanlı suyla temizliyor.

    Vatandaştan sıfır atığa destek

    Tüm bunlarla birlikte “Sıfır Atık” parolasıyla yola çıkan Lüleburgaz Belediyesi, 22 mahalle muhtarlığından, vatandaşların bıraktığı geri dönüştürülebilir malzemeleri toplamaya devam ediyor. Lüleburgazlıların büyük destek verdiği sıfır atık uygulaması sayesinde, içinde ayrı ayrı bölmelerin bulunduğu atık toplama aracıyla toplanan atıklar geri dönüştürülerek doğaya kazandırılıyor. Bu kapsamda Lüleburgaz Belediyesi son bir yıl içerisinde bin 12 ton cam atığı ile 732 ton karışık ambalajı topladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir