• Borisov: Türkiye’ye Savaş Uçağı Satabiliriz

  • Rusya Başbakan Yardımcısı Borisov’dan bugün sürpriz bir açıklama geldi. Açıklamada Borisov, Türkiye ile Rus yapımı savaş uçaklarının satışı ile ilgili görüşmeler yapılabileceğini açıkladı.

     

    Rusya Savunma Sanayisinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Borisov, gazetecilerden kendisine yöneltilen “Türkiye’ye yeni bir hava savunma sistemi yada savaş uçakları satışı ile ilgili görüşmelerin olup olmaması” ile ilgili soruya “neden mümkün olmasın? Artık bununla ilgili bir örneğimiz var” cevabını vererek Türkiye’ye savaş uçakları satışı konusunda görüşmeler olabileceğinin sinyallerini verdi. Borisov aynı zamanda ABD’nin Türkiye’yi elindeki F-35 kozu ile tehdit etmesine rağmen Türkiye’nin S-400’ler konusunda dik bir duruş gösterip kararlı davrandığını da açıklamalarına ekledi.

    Söz konusu açıklama yapılırken Türkiye Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada S400 parçalarını taşıyan 13. ve 14. askeri kargo uçaklarının Türkiye’ye indiği belirtiliyordu. Nakliye işlemi Rusya’nın en büyük hava nakliye uçakları olan An-124 Ruslan’lar ile yapılıyor.

    Türkiye’ye S-400 sistemi kaç kargo uçağı ile teslim olacağına dair herhangi bir resmi makam açıklama yapmak ve soruları cevapsız bırakırken Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan S-400 sisteminin yerleştirilmesi ile alakalı olarak bütün işlemlerin Nisan 2020 tarihinde biteceğini açıklamıştı.

    Bundan sonraki süreçte S-400 sisteminin teslimatı bitirilip yerleştirme işlemleri sonuçlandıktan sonra Türkiye – Rusya arasında yeni bir hava savunma sistemi yada savaş uçaklarına dair görüşmelerin yapılıp yapılmayacağı henüz netlik kazanmadı. Borisov’un açıklamasına karşılık Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri nezdinde herhangi bir açıklama henüz yapılmadı. a

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir