• Bu ne yaman çelişki başkan!

    Kars Ardahan Iğdır İş Adamları Derneği (KAISİAD) Başkanı Orhan Gökçe, Deva Partisi İstanbul İl Başkanlığı yetkililerini Esenyurt'ta ağırladı. KAISİAD olarak tüm partilere eşit durduklarını söyleyen Orhan Gökçe’nin kendisini Deva gönüllüsü olarak lanse etmesi, ‘bu ne yaman çelişki’ dedirtti

  • KAISİAD Başkanı Orhan Gökçe, Deva Partisi İl Başkanlığı yetkililerini Esenyurt’ta ağırladı. Deva Partisi’nin Esenyurt Kurucu İlçe Başkanlığına göz kırban Gökçe, düzenlediği etkinlikle birlikte vatandaşların, Deva Partisi ile tanışmasını amaçladığından söz etti. Gökçe, “Biliyorsunuz Türkiye’de STK’lar siyasetin mutfağıdır. Tabii biz de bu işler biraz rölantide gidiyor. Şu an Türkiye’de yeni bir siyasi süreç var. 18 yıldır ülkeyi yöneten kadrolara karşılık insanların yeni arayışları var. Bu anlamda da yeni partilerimiz var. Bunlardan biri de ‘Türkiye’nin devası olacağım’ diyen Deva Partisi. Dolayısıyla biz siz Esenyurtlulara, Deva Partisi’nin İl Teşkilat Başkanı’nı ve yöneticilerini tanıştırmış olacağız. Onlar size partilerinin vizyonunu ve gelecekteki hedeflerini anlatacaklar. Ben Deva Partisi gönüllüsü olarak tüm siyasi partilere eşit durdum. Ulusal ve yerel çok ciddi etkinliklere imza atan bir STK’yız. Ben bu konuda sizlerle Deva Partisi’ni tanıştırmaktan dolayı onur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

    Sunar: ‘’AK Partililer ilgi gösteriyor’’

    Gökçe’nin ardından konuşan Deva Partisi İstanbul İl Teşkilat Başkanı Cengiz Sunar, AK Partili isimlerin de partilerine ilgi gösterdiklerini anlattı. Sunar, “Burada olduğumuz için oldukça mutluyuz. Biz öncelikle neler yaptığımızı anlatmak isteriz. 15 Ağustos’ta İstanbul İl Başkanımız Birol Ayan ve kurucu heyet olarak görevlendirildik. İstanbul’da genel başkanımızın ilk televizyon röportajı itibariyle ve partimizin kurulmasıyla beraber Deva Partisi’nin kendi sitesinden internet başvuruları almaya başladık. Türkiye genelinde 70 bin kişilik bir başvuru vardı. Şimdi 37 bine yakın insanımız var. Bu gerçekten büyük bir rakam… Bizim bu rakamın içinden yönetimler oluşturmamız gerekiyordu. Bu anlamda seçmek çok zor… Çünkü çok değerli insanlarımız var. Partimize karşı ciddi bir talep var. Bu ilçelerimizde de geçerli. Esenyurt, Beylikdüzü, Maltepe gibi birçok ilçemizdeki vatandaşlarımız bize ilgi gösteriyor. AK Partili, CHP’li, MHP’li, İYİ Partili birçok insan partimize teveccüh gösteriyor. Bu bizi çok mutlu ediyor. İstanbul’un her ilçesinde de kadrolaşmamızı sürdürüyoruz” dedi.

    ‘’Ekonomi çöktü’’

    Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın, Ekonomi Bakanlığı döneminde Türkiye’nin ekonomik olarak ileri bir noktaya geldiğini anlatan Sunar şimdi ise benzer bir ortamdan söz edilmeyeceğini belirtti. Sunar, “Bizim için herkes eşit bir Deva Gönüllüsü, Türkiye gönüllüsü. Bu anlamda insanların bir araya geldiği güçlü bir partiyiz. Özellikle genel başkanımızın geçmiş çalışmalarından da bahsetmek gerekirse 2001 yılında Türkiye ciddi bir ekonomik kriz yaşamıştı. Bu krize karşı ilerleyen yıllarda karşılık verildi. İşsizlik azaldı, enflasyon düştü. Türkiye yıllar içinde dünyada en çok büyüyen ülkeler arasına girdi. Ama ne oldu? Bir yerden sonra iktidar partisinde bozulmalar başladı. Kıymetli isimler toplumdan gelen geri dönüşleri okuyamamaya başladı. Adaletten, tarım kadar ekonomiye kadar her noktada büyük çöküşler yaşadık. Eskiden ihracat fazlası verdiğimiz ülkelerle şimdi birbirimize bıçak çekecek konuma geldik. Dünya ile bile kavga ediyoruz. Komşularımızın dahi hepsiyle kavga içindeyiz. Bu da yaşamlarımıza etki eden bir şey” diye konuştu.

    ‘’Halk güvenini kaybetti’’

    İnsanların hükümetin kötü politikaları sebebiyle devlete olan güvenini kaybettiğini anlatan Sunar, “Yerli ve milli devlet diyorlar ya. Yerli ve milli devlet önce kendi vatandaşına, her kesime ben buradayım siz hiç merak etmeyin diyebilmeli. Ama koronavirüs sürecinde gördük ki öyle değil. Bakın Almanya’da hepimizin tanıdığı vardır. Oradaki devletin vatandaşına yaptığı desteği gördüğünüz zaman biz burada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak imreniyoruz. Biz varlık fonu diye bir şey kurduk. Dünyada da var. Dünyadakilere bakıyorsun; vergilerin fazlalığından oluşmuş bu varlık fonu. Bizdeki varlık fonu ne? Borçtan ibaret. Kredi çekiyoruz, borçlanıyoruz. Bizim varlık fonumuz bu. Ekonomi bitmiş, özgürlükler noktasında kimsenin yaşama sevinci kalmamış. Adalet kalmamış. Her şey allak bullak bir durumda… Bunlara karşılık iktidar sahiplerine sorsanız Türkiye uçuyor. Türkiye harika yerlerde… Böyle olunca halk bunlara da güvenmiyor. İnsanlar devlete olan topluma olan demokrasiye olan ekonomiye olan adaletine olan güvenlerini kaybetmiş durumdalar” ifadelerini kullandı.

    ‘’Eski partilerde çark bellidir, tanıdık vasıtasıyla bir yerlere gelinir’’

    Deva Partisi İstanbul İl Teşkilat Başkanı Cengiz Sunar konuşmasının akabinde gazetecilerden gelen soruları yanıtladı. Kent Haber Gazetesi İmtiyaz sahibi Mihrican Deniz’in ‘’Deva Partisi olarak ilçelerinizi tam oluşturmadınız. Esenyurt genelinde baktığımız zaman Esenyurt’ta birçok kişinin aday olduğunu biliyoruz. Bunlardan bir tanesinin de Orhan Gökçe olduğunu biliyoruz. Bu ziyaretinizin altında acaba Orhan Bey ile ilgili bir durum söz konusu mudur? Eğer değilse, bu ziyaretleri de başka ilçelerde de gerçekleştiriyor musunuz? Biz de yakından takip ediyoruz partinizi ve partinizin belirleyici adaylarını ama ilçe belirlemeleri çok sarktı. Bu noktada ilçelerle ilgili çalışmaları ne zaman sonlandıracaksınız? Kamuoyunda şöyle bir algı oluşmaya başladı: Deva partisi kurulduğu zaman çok büyük bir heyecan yarattı ama süreç uzadıkça o heyecanını kaybetmeye başladı. Bu konuda ne söylemek istersiniz?’’ sorusuna cevap veren Başkan Sunar: ‘’Ülkenin sorunlarının tespiti hakkında uzun bir süredir çalışmalarımız sürmektedir. Uzun bir istişare süreçlerinden geçiyoruz. Ciddi bir talep var. Bir yerden bin talep gelip bir kişi seçmek çok kolay bir şey değil.

    ‘’Bizim için Orhan Bey bir ilçe başkanı gibidir’’

    Eskimiş partilerle kıyaslarsanız orada çark bellidir, tanıdık vasıtasıyla bir yerlere gelinir. Türkiye tarihinde bir ilki gerçekleştirip herkesin başvurabileceği hem online hem yazılı hem de sözlü biz başvuruları kabul ediyoruz. Bizim il başkanımız herkes gibi internetten başvurup kendini tanıtıp uzun bir süreçten geçip il başkanı olmuştur. Başka bir partide olsaydık yapı belliydi. Heyecan noktasına gelince de Ali Bey il ziyaretlerine gidiyor ve inanılmaz bir talep gözlemlediğini belirtti. Heyecan noktasında ben kaybettiğimizi düşünmüyorum. Sahada gördüğümüz şey çok farklı inanın ki. Klasik değerlendirmeler ile Deva Partisi’ni değerlendirmenizi istemiyorum. Biz hepimiz Deva gönüllüsüyüz. Orhan Bey Deva’ya gönül vermiş kendi içinde de dokunabildiği insanlara yardımcı olmaya çalışıyor. Bizim için Orhan Bey bir ilçe başkanı gibidir.’’ şeklinde konuştu.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir