• Büyükçekmece – Çakmaklı yolu ayıbı ortadan kaldırıldı!

    Geçmiş dönem İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi tarafından yarım bırakılan Büyükçekmece – Çakmaklı yolu (Behçet Kemal Çağlar Caddesi) Başkan Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla tamamlanıyor.

  • TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’ni Hadımköy gişelerine bağlayan ve Hadımköy yoluna alternatif olarak kullanılan Büyükçekmece- Çakmaklı yolu 24 metre genişliğinde, 2 gidiş 2 dönüş olmak üzere 4 şeritli modern bir yol olarak ulaşım hizmeti verecek.

    “Bütün ekipler 24 saat çalışıyor”

    Büyükçekmece – Çakmaklı yolunun, hem Çakmaklı halkının hem de Hadımköy yolu üzerindeki sanayi kuruluşlarında çalışan binlerce vatandaşın ulaşımını 11 kilometreden 5 kilometreye indireceğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “7 yıldan beri Büyükşehir’e ait olan bu yerin planlamasını yapık. İstimlak sorununu tamamen ortadan kaldırdık. 24 metre genişliğindeki bu yolun altyapısındaki büyük bir kısmın hafriyatını yaptık, Büyükşehir’e teslim ettik ama maalesef siyasi engellemeler nedeniyle bugüne kadar yaptıramadık. Buradaki halk cezalandırılmıştı. Çakmaklı, Büyükçekmece, Hadımköy’deki sanayi çalışanları ve orada okula giden çocuklar cezalandırılmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu bu yolun ne denli önemli olduğunu kendisi zaten biliyordu. Talimatını verdi. Bütün ekipler 24 saat çalışıyor. Şimdi iki gidiş, iki geliş dört şeritli yol bitme noktasına geliyor. Şahsım ve Büyükçekmece halkı adına teşekkür ediyorum. Çünkü Büyükçekmece – Çakmaklı yolu ayıbı ortadan kaldırıldı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ve emeği geçen herkese şahsım ve halkımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir