• Büyükçekmece Kaymakamı’ndan çifte standart!

    Büyükçekmece Belediyesi’nin Türkoba mahalle iftarı için izin istediği Türkoba İlkokulu bahçesine “uygun değildir” diyen Büyükçekmece Kaymakamı, bir gün önce aynı okulun bahçesinde Ak Parti Büyükçekmece ilçe başkanlığının iftar vermesini ise “uygun” gördü!

  • Büyükçekmece Belediyesi, Ramazan ayında gerçekleştirdiği geleneksel mahalle iftarlarını sürdürüyor. Ancak bu Ramazan da Türkoba İlkokulu bahçesinde 28 Mayıs akşamı düzenlenecek iftar için kaymakamlıktan izin çıkmadı.

    Belediyeye “uygun değil” yok Ak Parti’ye “uygun”

    Büyükçekmece Belediyesi’nin her yıl Türkoba İlkokulu bahçesinde yaptığı mahalle iftarına bu yıl Büyükçekmece Kaymakamlığı tarafından izin verilmedi. Büyükçekmece Belediyesi’nin izin yazısına kaymakamlığın yanıtı “tarafımızca uygun görülmemiştir” şeklinde oldu. Ancak bir kamu kurumu olan belediyenin iftarına “tarafımızdan uygun görülmemiştir” diye izin vermeyen Büyükçekmece Kaymakamı Mehmet Özel, bir gün önce 27 Mayıs akşamı Ak Parti İlçe Başkanlığı’nın Türkoba İlkokulu bahçesinde iftar yapmasını uygun gördü.

    Siyasi parti logo ve sloganları altında iftar!

    SAk Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı’nın iftar yemeğinde, Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım’ın resimlerinin ve parti logolarının asılması da dikkatlerden kaçmadı.

    Büyükçekmece Kaymakamlığı’nın iftar yemeğinde uyguladığı çifte standart tepki ile karşılandı. Kaymakamlığın kararına tepki gösteren vatandaşlar; “Büyükçekmece’de görüyoruz ki camilerden sonra okullar da siyasete alet edilmeye başlanmış. Daha da acı olanı bir ilçenin mülki amiri olan kaymakam kamu kurumu belediyeye devlet gücünü kullanıp izin vermezken iktidar partisine izin verip okul bahçesinde siyaset yapmasına imkan sağlıyor” ifadesini kullandılar.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir