• BÜYÜKÇEKMECE’DE BUTİK PARK ATAĞI

    Yeşil alanları ve parklarıyla İstanbul’un fark yaratan ilçesi Büyükçekmece’nin sokaklarını ve caddelerini süsleyen butik parklar çocukların uğrak noktası oluyor. 

  • Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından bakım ve onarımı yapılan parkların içesinde zararlı kimyasal barındırmayan çocuk oyun grupları bulunuyor. Büyükçekmece Belediyesi’nin hedefi ise küçük butik parkların her sokakta hizmet veriyor olması. Böylelikle her yaştan çocuk, sokaklarında bulunan parklarında istedikleri zaman vakit geçirebilecek.

    Ailelerin huzuru ve çocukların güvenliği ön planda 

    Büyükçekmece Belediyesi bir yandan çocuklar için yeni park alanları oluştururken diğer yandan da Büyükçekmece’de bulunan tüm çocuk oyun gruplarının bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını gerçekleştiriyor. En küçüğünden en büyüğüne tüm parklar, çocukların oyun oynayabilecekleri, modern ve güvenli oyun ve spor gruplarından oluşuyor. Oyun gruplarında sağlıklı ve güvenli malzeme seçimini titizlikle sürdüren ekipler, parkların bulunduğu noktaların peyzaj düzenlemelerini yaparak, doğayla iç içe bir atmosfer oluşturuyor.

    Başkan Akgün: Park kültürünün olması önemli

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, çocuk parklarının çocukların gelişimi ve sosyal hayatı için çok önemli olduğuna vurgu yaparak; “Çocukların sokaklarda yaşıtlarıyla oyunlar oynayarak büyümesi, onların fiziksel ve psikolojik gelişimleri açısından çok önemli bir nokta. Ekibimle birlikte gerçekleştirdiğimiz park çalışmalarının artarak devam etmesi sonucunda her sokakta bulunacak çocuk parkları sayesinde tüm çocuklarımızın evine yakın, kendi parkı gözüyle bakabileceği ve velilerinin de gönül rahatlığıyla onlara eşlik edebileceği park alanları oluşturmak öncelikli çalışmalarımızdan’’ şeklinde konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir