• BÜYÜKÇEKMECE’DE DEV KURBAN TESİSİ

    Büyükçekmece’de 35 bin metrekare alan üzerine kurulan 120 çadırlı dev kurban satış ve kesim alanında kurbanlıklar alıcılarını bekliyor.     

  • Büyükçekmece Belediyesi’nin, Çakmaklı Mahallesi’nde kurduğu modern kurban satış ve kesim tesisi yeni eklenen üniteleri ile örnek bir tesis haline geldi. Alanda, artan çadır sayısı ile aynı anda çok daha fazla kişiye, çok daha hızlı bir şekilde hizmet veriliyor.  Alanda, aynı gün içerisinde bin büyükbaş ve 2 bin küçükbaş hayvan kesimi yapılabiliyor. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün emriyle kurban satış ve kesim alanında 7 bin araçlık otopark, kafeterya, kurban satıcılarının kullanması için banyo ve mescitler de kuruldu. 35 bin metrekare alan üzerine kurulan alanın etrafındaki 2,5 metrelik çitler ile hayvanların alandan kaçmalarının da önüne geçiliyor. Büyükçekmece Belediyesi, veteriner hekimleri ise kurbanların kontrollerini yaparak hijyen kurallarına ve İslami şartlara uyan hayvanların kesiminin yapılmasını sağlayacak.

     

      “Yüzde 50 doluluk oranına sahibiz”

    Alanın dışında yaklaşık 7 bin metrekareden oluşan bir otoparkın bulunduğunu belirten Büyükçekmece kurban satış ve kesim alanı sorumlusu Doğan Alpay, “Burası 35 bin metrekare alan üzerine kurulu, sosyal donatıları olan 120 çadırdan oluşan iki büyükbaş ve iki küçükbaş kesimhanesi bulunan modern bir kurban pazarıdır. Başkan Hasan Akgün, burayı titizlikle denetliyor ve en ince ayrıntısına kadar burasıyla ilgileniyor. Arazinin çevresi tamamen 2.5 metrelik çitlerle kaplıdır. Bu yüzden İstanbul’da hayvanlar kaçtığı zaman alışılagelen ortalığı birbirine katma gibi bir durum yok. Büyükbaş hayvan çadırlarımızda yüzde 50’lik doluluk oranlarına sahibiz. Bayrama 7 gün kalana kadar inşallah tamamını dolduracağız. Buradan kurbanlığını alan insanların kesime götürüp, hayvanları sadece et olarak alıp gitme şansları var” şeklinde konuştu.

     

    İki yaşını doldurmuş olması şart  

    Hayvanların giriş yaptıkları günden itibaren genel kontrollerini yaptıklarını belirten Veteriner Hekim Hayko Kısadur, “İnsanların bilmesi gereken hayvanın iki yaşını doldurmuş olması ve İslami şartlara uygunluğudur. Biz, hayvanların sağlık kontrollerini yapacağız. Hayvanlarda herhangi bir gebelik durumu söz konusuysa bunların ayrımını yapacağız. Kurban Bayramı boyunca burada olacağız ve kesimleri kontrol edeceğiz” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir