• BÜYÜKÇEKMECE’DE DOSTLUK KOROSU

    Almanya Hamburg Eyalet Parlamentosu Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili Güngör Yılmaz’ın kurucusu olduğu Hamburg Menekşe Korosu, Büyükçekmece Belediyesi Mimar Sinan Musiki Derneği Korosu ile ortak düzenlediği dostluk konseri izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. 

  • Yaklaşık 100 bin Türk’ün yaşadığı Hamburg’da 2011 yılından beri faaliyet gösteren Menekşe Korosunun, Büyükçekmece Belediyesi Mimar Sinan Musiki Derneği Korosu ile birlikte verdiği konser dakikalarca ayakta alkışlandı. İlki Ocak ayı sonunda Hamburg’ta düzenlenen konserin ikincisi Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

    “Müzik insanların ortak dilidir”

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konser sonrasında Hamburg Eyalet Parlamentosu Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili ve koro üyesi Güngör Yılmaz’a çiçek verdi. Dr. Akgün, “Müzik bütün insanları birleştirmektedir. Müzik insanların ortak dilidir. Yıllardır Almanya’da yaşayan Hamburg milletvekili Güngör Hanım, köklerini unutmamış ve bu köklerden, müzik köklerinden iki toplumu birleştirmek için yararlanmaktadır. Müzik her iki toplumu birleştirmektedir” dedi.

    Başkan Akgün’e teşekkür

    Güngör Yılmaz ise,  Mimar Sinan Musiki Derneği Korosunun Hamburg’taki konserinde Türkiye’yi ve Türk toplumunu çok iyi temsil ettiğini belirterek, “Müzik sadece Türk ve Almanları değil, bütün insanları birleştiriyor. Ülkemiz içindeki insanlar da müzik sayesinde birbiriyle kucaklaşıyor” dedi.  Yılmaz, Hamburg Menekşe Korosunu Büyükçekmece’de ağırlayan ve ortak konser düzenleyen Başkan Hasan Akgün’e ayrıca teşekkür etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir