• BÜYÜKÇEKMECE’DE SANAT RÜZGARI

    Büyükçekmece Belediyesi Türk Sanat Müziği’nin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması adına konserler vermeye devam ediyor.

  • Büyükçekmece, iki ayrı Türk Sanat Müziği konserine daha ev sahipliği yaptı.

    Hicazkar Makamı’ndan eserler

    Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konserden ilki Gürpınar Musiki Derneği Korosu’nca verildi. Konser İki bölümden oluştu. İlk bölümde Hicazkar makamından eserler seslendirildi. Koro üyelerinin solo performansları da davetlilerden tam not aldı. Konser, Rast makamından eserlerin seslendirildiği ikinci bölümün tamamlanmasıyla sona erdi.

    Varımız yoğumuz Türk Sanat Müziği

    Büyükçekmece Emekli Öğretmenler Derneği’nin hazırlamış olduğu “Varımız yoğumuz bir demet Türk Sanat Müziği” Konseri sanatseverlerin büyük beğenisini topladı. Emekli öğretmenlerden oluşan koro birbirinden güzel eserler seslendirerek, salonu dolduran dinleyicilerine unutulmaz bir gece yaşattılar.

    Türk Sanat Müziğini gelecek nesillere aktarmamız lazım

    Konserlere Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Adem Yazır katıldı. Yazır,  “Büyükçekmece Belediyesi olarak Türk Sanat Müziği adına anlamlı konserler düzenliyoruz. İlçemizde çok sayıda Türk müziğine gönül vermiş derneklerimiz var. Tüm musiki derneklerimize bu konserleri bizlere yaşattıkları için teşekkür ediyoruz. Türk Sanat Müziği, bizim topraklarımızda yetişmiş ve bizim topraklarımızda hayat bulmuştur. Tamamen bize ait bir müzik türüdür. Onun için Türk Sanat Müziğini gelecek nesillere aktarmamız lazım” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir