• ÇAKI GİBİ ASKER OLDULAR

    Engelliler Haftası kapsamında 18 engelliye Gökçeali Levazım Birliği’nde, askeri eğitim verildi. Asker selamı verme ve hazır kıta öğretilen engellilere, silahlar tanıtıldı.

  • Temel askerlik, talim ve rütbe eğitimi alan gençlere, eğitimin ardından yemin töreni düzenlendi. Engelli gençler, askeri kıyafetleriyle Türk bayrağı ve silahın bulunduğu masaya ellerini koyarak yemin etti.

    Düzenlenen yemin törenine Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Garnizon Komutanı İkmal Albay Abdulvahap Bozkurt, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, Çatalca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kadir Duvan, Çatalca İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik, Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Saçak, Gökçeali Mahalle Muhtarı Ahmet Çiftçi, Türk Muharip Gaziler Derneği Başkanı Şah İsmail Atak ve engelli vatandaşların aileleri katıldı.

    Her Türk asker doğar

    Engelli gençlerin askerlik sevincini paylaşarak onlarla sohbetler edip aynı karavanadan yemek yiyen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, yemin töreninde yaptığı konuşmada, “Bugün burada olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Bu organizasyonu düzenleyen çok değerli albayıma ve komutanlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Engelli olmak, bu kardeşlerimizin ya da ailelerinin bir ayıbı değil. Hepimiz her an engelli olabiliriz. Önemli olan onların hepimizin, toplumun bir parçası olduğunu bilmemizdir. Bugün de engelli kardeşlerimiz vatani görevlerini yerine getiriyorlar. Biliyoruz ki “Her Türk asker doğar” ve bu ordu var oldukça, bu gençlerimiz, bu askerlerimiz var oldukça ülkemiz üzerinde hiç kimse emellerini gerçekleştiremeyecektir. Yaşasın Türk Ordusu, yaşasın Mehmetçik. Hepinizin heyecanını paylaşıyorum. İyi ki her yıl bu organizasyonlar yapılıyor, biz hep birlikte burada bir kez daha buluşuyoruz. Hepinize hayırlı teskereler diliyorum” şeklinde konuştu.

    whatsapp-image-2017-05-02-at-14-03-41-1

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir