• Çalık: Beylikdüzü değişimin, dönüşümün başladığı yer

    Beylikdüzü halkı ve komşu ilçelerin yoğun katılımıyla dolu dizgin devam eden 7. Barış ve Sevgi Buluşmaları’nda altıncı gün geride kaldı. Yaşam Vadisi “6 Mayıs Gençliğimiz Var Sahnesi” nde düzenlenen Sahaf Söyleşileri ve Çardak Altı Sohbetleri ile edebiyat, sanat ve medya dünyasının ünlü isimleri izleyicilerle buluştu. Pandemi koşullarına uygun ve hijyen kurallarına oldukça dikkat edilen etkinlikte ayrıca Sahaf Festivali kapsamında büyük ilgi gören gece mezatında yine kıyasıya rekabet yaşandı.

  • Beylikdüzü Belediyesi tarafından bu yıl 7.’si düzenlenen Barış ve Sevgi Buluşmaları, ilçe halkı ve komşu ilçelerin yoğun katılımıyla dolu dizgin devam ediyor. Festival havasında geçen buluşmaların 6. gününde de Sahaf Söyleşileri ve Çardak Altı Sohbetleri ile edebiyat, sanat ve medya dünyasının ünlü isimleri vatandaşlarla bir araya geldi. Ümit Nar moderatörlüğünde başlayan Sahaf Söyleşileri’nin konuğu, Oyuncu- Yeşilçam Yıldız Sisteminde Bir Anti-Yıldız: Adile Naşit isimli kitabın yazarı Sibel Öz oldu. “Bizi Bize Sevdiren Sevgili: Adile Naşit” konulu söyleşide Öz, türk sinemasında Adile Naşit’in yeri ve ailesi hakkında bilgiler paylaştı. Naşit’in filmlerinden kısa görüntülerin ekrana yansıtıldığı söyleşi sonunda Beylikdüzü Belediyesi Meclis Üyesi Ali Mesut Çelik Öz’e teşekkür ederek çiçek ve plaket takdiminde bulundu.

    Emin Çapa ve Beste Naz Süllü Türkiye’deki ekonomik durumu konuştu

    Yaşam Vadisi “6 Mayıs Gençliğimiz Var Sahnesi” nde Duygu Demirdağ moderatörlüğünde düzenlenen ve bu yıl ki teması “Tazelenme” olan Çardak Altı Sohbetleri’nde ise “Tazelenme ve Ekonomi” konuları ele alındı. Emin Çapa ve Beste Naz Süllü’nün katıldığı söyleşide para piyasaları ve Türkiye’deki ekonomik durum konuşuldu. İzleyicilerin sosyal medyadan ilettikleri sorularla interaktif olarak gerçekleşen ve büyük bir beğeni ile izlenen söyleşi de Beste Naz Süllü, pandemi sürecinde ve sonrasında ekonomi de oluşabilecek hareketliliklere dair bilgiler paylaştı. Süllü, “Türkiye’de bu dönemde hane halkının tüketim harcamaları fazlasıyla düşecek. Çünkü Türkiye ekonomisinin temel dinamiği hizmet sektörüdür.” dedi. Vatandaşların bu süreçte yaşanan kur krizinden ve “devlet paralarınıza el koyacak” söylentisinden dolayı birikimlerini banka kasalarına koyduklarını belirten Çapa ise, “Benim böyle tanıdığım insanlar var. Paralarını götürüp kasaya koyuyorlar. Üstelik kasadaki paranın hiçbir güvencesi yok. Hırsız gelse, soyulsa, yıkılsa, deprem olsa vs. Yine de insanlar bu söylentiden korktukları için paralarını kasaya koyuyorlar.” şeklinde konuştu.

    Çalık: Beylikdüzü değişimin, dönüşümün başladığı yer

    Ekonomiye dair notların paylaşıldığı söyleşinin ders niteliğinde gerçekleştiğini ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “6 Mayıs Gençliğimiz Var Sahnesi’nin altında ekonomiyi ve tazelenmeyi konuşmak, umutlarımızı artırmak adına mutluluk verici bir durumdu. Bugün aynı zaman 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 101.yılı. Bizler o şuuru ve o milli ruhu devam ettiriyoruz. Beylikdüzü de bunların adreslerin bir tanesi. Beylikdüzü değişimin, dönüşümün başladığı yer. Ve bu değişim, dönüşüm devam edecek hiç kimsenin endişesi olmasın.” dedi. Başkan Çalık program sonunda konuklara çiçek ve plaketin yanı sıra Yaşam Bahçesi mahsüllerinden sebze ve meyve takdim etti. Pandemi koşullarına uygun ve hijyen kurallarına oldukça dikkat edilen etkinlikte son olarak Sahaf Festivali kapsamında büyük ilgi gören gece mezatında yine kıyasıya rekabet yaşandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir