• ÇALIK: ERİŞİMİN SIKINTI OLDUĞU HİÇBİR ALAN BIRAKMAYACAĞIZ

    Kent içi ulaşım sorunlarının çözümüne yönelikçalışmalarını hızla sürdüren Beylikdüzü Belediyesi 76 SM Sahil Mahallesi – Kavaklı – Güzelyurt Metrobüs hattınıvatandaşların kullanımına sundu.

  • İETT işbirliği ilehizmete açılan otobüs hattının ilk seferine katılarakvatandaşlarla bir araya gelen Beylikdüzü BelediyeBaşkanı Mehmet Murat Çalık; “Beylikdüzü’nün her noktasına ve her mahallesine en iyi ve en hızlı şekildeulaşacağız. Erişimin sıkıntı olduğu hiçbir alanbırakmayacağız.” şeklinde konuştu.          

    Beylikdüzü Belediyesi, ilçede yaşanan ulaşım sıkıntılarını en azaindirgeyerek, ilçe halkının hayatını kolaylaştıracak çözümler üretmeyedevam ediyor. İETT işbirliği ile yakın zamanda hizmete açılan 76 GM Gürpınar-TÜYAP Metrobüs hattının ardından Belediye, yeni bir otobüshattını daha vatandaşların kullanımına sundu. 76 SM Sahil Mahallesi – Kavaklı – Güzelyurt Metrobüs hattı, hafta içi ve ring seferleri yaparakhizmet verecek. Hattın ilk seferine katılarak vatandaşlarla bir arayagelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, yeni hatlariçin de istatistik tutulduğunu, günlük verilere, kullanım yoğunluğuna vetaleplere göre güzergah, saat ve sefer sayısı konusunda revizyonlaryapılacağını müjdeledi.

    Çalık: Kent İçi Master Planımız Hazır

    Beylikdüzü’nün her noktasına toplu taşıma hizmetini ulaştırmaya gayretedeceklerini belirten Başkan Çalık; “Beylikdüzü’nün Sahil ve Kavaklımahallelerini de içine alan çok ciddi ulaşım ve erişim problemleri vardı.Hizmete açtığımız 76 SM hattı ile gidiş geliş yaklaşık 1 saatlik bir ring seferi ile vatandaşlarımız yarım saat içerisinde metrobüse ulaşacaklar. Beylikdüzü kentinin kendi iç sistemine destek verecek bir güzergahplanlaması oldu. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekremİmamoğlu olmak üzere İETT’ye ve emeği geçen herkese çok teşekkürederim.” şeklinde konuştu. Kent içi master planının da hazırlandığısöyleyen Çalık; “Minibüslerle entegre bir plan düşünüyoruz. Beylikdüzü’nün her noktasına ve her mahallesine en iyi ve en hızlışekilde ulaşacağız. Erişimin sıkıntı yaşandığı hiçbir alanbırakmayacağız.” ifadelerini kullandı.

    Vatandaşlar Hizmetten Oldukça Memnun

    76 SM otobüs hattının uzun zamandır beklenen bir hizmet olduğunusöyleyen Sahil Mahallesi Muhtarı Yusuf Yakup Kendir: “Mahallemiziçin çok anlamlı ve insanların heyecanla beklediği bir hizmet oldu. Bizim ulaşım ve erişim noktasında yıllardan beri yaşadığımızsorunlarımız vardı. Artık görülüyor ki bu sorunlarımız ve sıkıntılarımızönümüzdeki süreçte teker teker çözülecek.” ifadelerini kullandı.Vatandaşların ihtiyaçlarının göz önünde bulundurularak bu türçalışmaların yapılmasından oldukça memnun olduğunu vurgulayanKavaklı Mahallesi Muhtarı Necip Özhan ise; “Metrobüs hattınaulaşımda sıkıntı yaşanan bir bölgedeyiz. Yeni açılan otobüs hattı ile busıkıntılarımız büyük ölçüde çözüme kavuştu.” şeklinde konuştu.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir