• Camilerde tek kullanımlık seccade ve maske dağıtıldı

    Koronavirüs tedbirleri kapsamında camilerin tekrar ibadete açılmasıyla birlikte uzun zaman sonra Cuma namazı cemaatle birlikte kılındı. Büyükçekmece Belediyesi ise yaklaşık 30 bin tek kullanımlık seccade ve maske dağıtarak camilerde önlem aldı.

  • Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında 15 Mart tarihinden itibaren camilerde cemaatle namaz kılma yasağı getirilmişti. 29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte belirlenen şartları uygun olarak camilerde Cuma namazı kılındı.

    Büyükçekmece’de 51 cami ve 3 spor tesisi Cuma namazı için ibadete açıldı. Coronavirüs önlemleri kapsamında çalışmalarına devam eden belediye ekipleri Cuma namazı öncesinde vatandaşlara tek kullanımlık seccade ve maske verdi. Vatandaşlar ise uzun süre sonra kılınan Cuma namazına yoğun ilgi gösterdi.

    “Tüm camilerimizi dezenfekte ettik”

    Vatandaşların rehavete kapılmamasını söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Mübarek Cuma namazını cemaat olarak kılmaya başladık. Bugünde çok kutlu bir gün. İstanbul’un Fethi’nin 567. yılı kutlu olsun. Bu özel günde camilere kavuşmamızda hayırlara vesile olsun inşallah. Koronavirüs biraz daha kontrol altına alınmışken Cuma namazını beraber kılmak çok önemli. Belediye olarak tüm camileri dezenfekte edip, 3 tane stadımızı namaz için tahsis ettik. Umarım bir daha böyle olaylar ile karşılaşmayız. Valilikten ve Müftülükten yapılan uyarılar çerçevesinde ibadet yerlerimiz hazırladık. Bizde belediye olarak katkıda bulunarak tek kullanımlık seccade ve maske dağıtımları yaptık. Ekip arkadaşlarımız ve polislerimiz  gerekli uyarılarda bulunarak vatandaşlarımızı bilgilendiriyor. Cumamız hayrlara vesile olsun bir an önce bu virüsten kurtuluruz” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir