• Çatalca Belediyesi Faaliyet Raporu Meclisten geçti

    2017 yılını da başarıyla tamamlayan Çatalca Belediyesi, Nisan ayı meclis toplantısında 2017 yılı Faaliyet Raporunu görüştü. Oturumda oylamaya sunulan 2017 yılı Faaliyet Raporu, oy çokluğuyla kabul edildi.

  • Çatalca Belediye Meclisi’nin 2018 Yılı Nisan Ayı Toplantısının 1. Birleşimi gündem maddelerini görüşmek üzere, 02.04.2018 Pazartesi günü Saat:10.30’da Belediye Meclis Salonunda yapıldı.

    Komisyon üyeleri seçildi

    Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara başkanlığında toplanan mecliste gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

    Gündemin ilk maddesi olan “5393 Sayılı Kanunun 33. maddesine göre 2(iki) ” Encümen Üyesi” seçimi gerçekleştirilerek Encümen Üyeliğine CHP Meclis Üyeleri Süleyman Kolcuoğlu ve Ayhan Tutun seçildi.

    5393 Sayılı Kanunun 24. maddesine göre yapılan oylama ile gündemin ikinci maddesi olan “İmar Komisyonu Üye Seçimi gerçekleştirilerek Komisyon Üyeliğine, CHP Meclis Üyeleri Süleyman Seçilmiş, Filiz Öder, Cengiz Aydın ve AK Parti Meclis Üyeleri Tuba Uzun ve Celalettin Sonkaya seçildi.

    Gündemin üçüncü maddesi olan, 5393 Sayılı Kanunun 24. maddesine göre “Plan ve Bütçe Komisyonuna Üye Seçimi” yapılarak CHP Meclis Üyeleri Süleyman Kolcuoğlu, Belgin Tezer, Rıdvan Hacet ve AK Parti Meclis Üyeleri Metin Sezer ile İbrahim Caner Temel komisyon üyesi olarak belirlendi.

    5393 Sayılı Kanunun 24. maddesine göre, Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonuna, yapılan oylama sonucu CHP Meclis Üyeleri Süleyman Kolcuoğlu, Cavit Eteke, Ayhan Tutun ve AK Parti Meclis Üyeleri Hüseyin Kahya ile Ömer Engin seçildi.

    Gündemin beşinci maddesi gereği  “Hukuk Komisyonuna Üye Seçimi” gerçekleştirildi ve komisyon üyeliğine CHP Meclis Üyeleri Halil Gök, Cavit Eteke, Ufuk Akın ve AK Parti Meclis Üyeleri Hasan Gökçe ile İbrahim Caner Temel seçildi.

    Gündemin komisyon üyeleri ile ilgili son üye seçimi Deprem Komisyonuna oldu. CHP Meclis Üyeleri Süleyman Seçilmiş, Cengiz Aydın ve Erhan Güzel ile AK Parti Meclis Üyeleri Metin Sezer ve Hüseyin Kahya komisyon üyesi olarak belirlendi.

    Gündemin 7. Maddesi olan, “Çatalca Orman İşletme Müdürlüğünce 11.04.2018 ile 12.04.2018 tarihlerinde yapılacak olan C tipi mesire yerlerinin işletme hakkının 29 yıllık süre ile kiraya verilmesi ihalelerine Belediye olarak katılabilmek için, Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün teklifi” oy çokluğu ile kabul edildi.

    “19.01.2018 tarih ve 12 nolu Meclis Kararı ile kurulmasına karar verilen ÇATBEL Personel Anonim Şirketi’nin isim değişikliği” ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün teklifi, gündemin sekizinci maddesi olarak oylandı. Çatalca Belediyesi tarafından kurulan şirketin adı “Çatalca Belediyesi Personel Anonim Şirketi” olarak oy birliği ile kabul edildi.

    Hedeflerimizi gerçekleştirmiş olmak gurur vericidir

    Çatalca Belediye Meclisi toplantısı, “5393 Sayılı Belediye Kanununun 56. maddesine göre, “2017 Yılı Başkanlık Faaliyet Raporunun görüşülmesi ile devam etti.

    2017 yılı Faaliyet Raporu’nun oylanmasından önce konuşan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara,2015-2019 yılları arasında ilk defa stratejik plan yapmanın, şu anki meclise ve belediye kadrolarına nasip olduğunu ifade ederek, belediyenin bu stratejik plan çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüğünü, ortaya koyduğu hedef ve amaçları gerçekleştirmeye çalıştığını belirtti.

    Başkan Cem Kara sözlerinde, “2017 yılı için ortaya koyduğumuz hedeflerin, %89’unu gerçekleştirmiş olmak, bizim için gurur verici bir olaydır. Geçtiğimiz yılda hedeflerin gerçekleşme oranı %86 dolaylarındaydı.2009 yılında Çatalca Belediyesi,167 personel ile Çatalca halkına hizmet vermeye gayret sarf ediyordu. Bu kadrolara geçen süre içerisinde 269 arkadaşımız ilave edilerek Çatalca Belediyesi’nin çalışan sayısı 436 kişiye ulaşmıştır. Bu önemli bir rakamdır. İlçemizde kamu adına görev yapan ve en çok personeli olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzdür. Ondan sonra sıralamada Çatalca Belediyesi gelmektedir.436 personel ile 1115 kilometre karelik bir alan, 39 tane mahalle, 70 bin nüfusa hizmet etmeye çalışıyoruz. Bundan önce görev almış olan bütün belediye başkanlarına, meclis üyelerine huzurlarınızda Çatalca’da bir taş üzerine taş koymuş olan bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Aramızdan ayrılanları, vefat edenleri saygıyla, rahmetle, şükranla minnetle anıyorum, hayatta olanlara aileleri ile birlikte sağlık ve uzun ömürler diliyorum” ifadelerine yer verdi.

    2009 yılında 8 müdürlük ve bir başkan yardımcılığıyla hizmet sunulduğunu belirten Başkan Cem Kara, bugün ulaşılan büyüklüğün 18 müdürlük ve 6 başkan yardımcısı olduğunu belirtti.

    Başkan Kara,  konuşmasının devamında, 2017 gider bütçesinin 63.812 milyon olduğunu söyledi. Gerçekleşen gider bütçesinin 54.201 milyon olduğunu belirten Başkan Cem Kara “Yani gider bütçesi, %84.94 oranında gerçekleşmiştir. 2016 yılında 52.635 milyon olan gider bütçesi 48.848 milyon olarak %92.76 oranında gerçekleşmişti. Gider gerçekleşmemiz bir önceki yıla göre %8 oranında düşük kalmıştır.2017 yılında tahmini gelir bütçemiz 50.650 milyondu. Yıl içerisinde 10 milyon liralık ek bütçeyle bütçemiz 60 milyon 650 TL olmuştur, gerçekleşen ise 46,447 milyondur. Yani gelir bütçemiz %76.58 oranında gerçekleşmiştir. 2016 yılında gelir bütçemiz 50.900 milyondu, gerçekleşen rakam 49.280 milyon olmuştur. Yani bir öneki yıl gelir bütçesi %96.82 oranında gerçekleşmişti. 2017 yılı gelirlerinin 2016 yılından %20 daha eksik olduğunu, az toplandığını ya da bu kadar oran geçen yıla göre açık verdiğimizi söyleyebiliriz. Bu yıl için bütçe açığımız 7.754.207 milyon olarak gerçekleşmiştir. Geçen yıl ise bütçemiz 438.880.7 TL fazla vermiştir. Bir önceki yıl gelirimizin 2.833 milyon fazla olduğu ve bu yıl aynı rakama ulaşamadığımız somut bir gerçektir. Bunun nedenleri 2016 yılında 2 milyon lira vergi barış kanunundan, 4,5 milyon lira Kiptaş harçlarından ve bir önceki yıl yapılan satışların Ocak ayı sonrasına gelir kaydedilmesi neticesinde 3milyon lira satışlardan olmak üzere 9,5 milyon lira ek bir gelir elde edilmişti.2017 yılında bu gelir kalemlerimizin hiç birisi söz konusu olmadığından 2016’daki rakamlara yaklaşılamamıştır. Bir önceki yıla göre de 4 milyon lira vergiler eksik toplanmıştır. Neden eksik toplanmıştır? Halkımızın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle vatandaşlarımız kira gelirlerinden başlayarak kira gelirlerini, ilan reklam gelirlerini, çevre temizlik gelirlerini, arsa, arazi, bina vergilerini daha az oranda ödeyebilmişlerdir” dedi.

    2010-2017 yılları arasında 6461 işsiz vatandaşın Çatalca Belediyesi’ne başvurduğunu belirten Başkan Cem Kara, “4158 hemşerimizi yani bize müracaat edenlerin %64.35’ini bir işe yerleştirerek evlerine aş götürmelerine vesile olmanın mutluluğunu yaşadık” sözlerinin devamında Çatalca Belediyesi Müdürlüklerinin çalışmalarını detaylı bir şekilde anlattı.

    Faaliyet Raporu görüşmeleri iktidar ve muhalefet meclis üyelerinin görüş belirten konuşmalarından sonra oylanarak oy çokluğu ile kabul edildi.

    Başkan Kara emeği geçenlere teşekkür etti

    Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, oylama sonrası yaptığı konuşmada faaliyetlerin gerçekleşmesinde emeği geçen meclis üyeleri başta olmak üzere başkan yardımcılarına, birim müdürlerine ve Çatalca Belediyesi personeline teşekkür etti.

    Denetim Komisyonu Raporu ile ilgili Meclise bilgi verilmesi ile devam eden Çatalca Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı 7 Mayıs 2018 Pazartesi, saat 10.30’da toplanmak üzere sona erdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir