• ÇATALCA MECLİSİ TOPLANDI

    Çatalca Belediyesi'nin Haziran ayı olağan Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis salonunda Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, 12 gündem maddesi ele alındı.

  • Çatalca Belediyesi Haziran Ayı Meclis toplantısında konuşan Başkan Cem Kara,  Ramazan Bayramı, okulların tatile girmesi ve 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşecek Cumhurbaşkanı ve 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri gibi özel günlerin içinde bulunduğumuz Haziran ayına denk geldiğini hatırlatarak, Ramazan ayında tüm kötülüklerin son bulması dileğinde bulundu ve tüm hemşehrilerinin Ramazan ayını bir kez de meclis kürsüsünden tebrik etti.

    Bu ilçede hepimizin gönlü bir kalbi bir

    Başkan Kara gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce yaptığı konuşmada AKP Çatalca İlçe Başkanlığına seçilen Meclis Üyesi Mesut Üner’i tebrik etti. Başkan Cem Kara konuşmasında; “Geçtiğimiz ay sağlık problemi nedeniyle ben meclis toplantısına katılamamıştım, belki biraz geç olacak ama bu süre içerisinde Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanlığı’nda kongre süreci yaşandı ve ilçe başkanımız değişti. Hepinizin bildiği gibi Meclis Üyesi Arkadaşımız Mesut Üner, yeni ilçe başkanı oldu. Bu ilçede hepimizin gönlü, kalbi bir, siyasi düşüncelerimiz farklı olabilir, tuttuğumuz takımlar farklı olabilir ki demokrasinin güzelliği de zaten insanların farklı düşünceler içerisinde olmasıdır. Bu da hem insanı, hem ülkeyi geliştiren bir olaydır. Kendisini telefonla tebrik etmiştim ama gecikmeli olarak huzurlarınızda da yönetim kurulu arkadaşları ile birlikte tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

    Seçim çalışmalarında başarılar diliyorum

    Konuşmasında 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri hakkında da ilçede seçim çalışması yürüten tüm partilere başarılar dileyen Başkan Kara, seçimlerin huzur içerisinde gerçekleşmesini temenni ederek şu ifadelere yer verdi;

    “Hepimizce malum, ülkemizde 20 gün sonra, hem cumhurbaşkanımız hem de parlamentoda bizleri temsil edecek olan milletvekilleri seçilecek. Bundan önceki bütün seçimler ilçemizde hangi siyasi parti mensubu olursa olsun, arkadaşlarımız arasında barış ve kardeşlik içerisinde geçmiştir. Bugüne kadar hiçbir husumet yaşanmamıştır, hiçbir konuda sıkıntı olmamıştır. Tüm partiler, propagandalarını, afişlerini, pankartlarını, seçim çalışmalarını ilçemizde özgürce ve saygı çerçevesinde yapmışlardır. Parlamentonun seçim kararı aldığı günden beri, gerek meydanda gerekse köylerde yapılan seçim çalışmalarında bu sevgi ve saygı sürmüştür. Bu iklimin 24 Haziran’a kadar bu şekilde devam edeceğini, 25’inde yine demokrasinin gereği sandıktan çıkan sonucu herkesin saygı ile karşılayacağını biliyorum. Tüm siyasi partilerimize seçim çalışmalarında başarılar diliyorum.”

    Umut ederim ki verimli bir yıl olmuştur

    “Kin ve nefretten uzak sevgi tohumlarının yeşerdiği bir Ramazan ayını hep birlikte geçiriyoruz” şeklinde sözlerine devam eden Başkan Cem Kara, aynı şekilde Ramazan Bayramı’nın da ilçemizden başlayarak, ülkemize ve İslam Âlemine barış ve kardeşliğin yerleşmesine vesile olmasını temenni etti. Başkan Kara sözlerinin devamında, tatile girecek öğrencilere, velilerine ve öğretmenlere iyi tatiller dileklerini şu ifadelerle lietti; “Bütün öğrencilerimize geçirmiş oldukları 2017/2018 eğitim öğretim yılında başarı dileklerimi iletiyorum, umut ediyorum ki hepsi adına verimli bir yıl olmuştur. Öğrencilerle birlikte ailelerde yoruldu, onlar da ciddi bir tatili hak etti diye düşünüyorum. Öğrencilerimizi yetiştiren eğitim-öğretim camiasına inancımız ve güvencemiz her zaman tamdır, öğretmen arkadaşlarımıza bundan sonraki süreçte de başarılar diliyorum.”

    Gündem maddeleri görüşüldü

    Haziran ayı meclis toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti.

    Gündemin birinci maddesi olan “ Muhtaç Kimselere Yardım Komisyonuna üye seçimi” ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü’nün teklifi görüşüldü ve CHP Meclis Üyesi Belgin Tezer ve CHP Meclis Üyesi Filiz Öder yapılan oylama sonucunda oy çokluğu ile Muhtaç Kimselere Yardım Komisyon Üyesi olarak seçildi.

    Gündemin ikinci maddesi, “ Gayrimenkul Satış Komisyonuna üye seçimi” ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü’nün teklifi mecliste görüşülerek yapılan oylama sonucu oy çokluğu ile CHP Meclis Üyesi Cengiz Aydın ve CHP Meclis Üyesi Cavit Eteke, Gayrimenkul Satış Komisyonuna seçildi.

    Gündemin üçüncü maddesi olan “Boş kadro ve derece değişikliği” ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.

    “İlçe belediyelerine yapılacak yardım” ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğü’nün teklifine dair gündemin dördüncü maddesi oy birliği ile mecliste kabul edildi.

    Gündemin beşinci maddesi olan, “ İlçemiz amatör spor kulüplerine yapılacak olan nakdi yardım” ile ilgili Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün teklifi mecliste görüşülerek oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

    AKP Meclis Üyesi ve Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Hasan Gökçe, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’ya spora ve sporcuya verdiği desteklerinden dolayı teşekkür etti.

    Gündemin altıncı maddesi, “ Ek bütçe ile ilgili” Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün teklifi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

    Gündemin yedinci maddesi olan,  “İlan reklam vergisi ödeme dönemi” ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.

    Gündemin;

    😎 “İlçemiz Ferhatpaşa Mahallesi 103 ada 19 nolu parsele ait 1/1000 Ölçekli Çatalca Merkez ve Yakın Çevresi Revizyon Uygulama İmar Planı plan değişikliği teklifi” ile ilgili Plan ve Proje Müdürlüğü’nün teklifi,

    9-)”1/1000 Ölçekli Subaşı Mahallesi Uygulama İmar Planına yapılan itirazlar” ile ilgili Plan ve Proje Müdürlüğü’nün teklifi,

    10-) “1/1000 Ölçekli Gökçeali Mahallesi Uygulama İmar Planına yapılan itirazlar” ile ilgili Plan ve Proje Müdürlüğü’nün teklifi,

    11-) “Kestanelik Mahallesi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı” ile ilgili Plan ve Proje Müdürlüğü’nün teklifi,

    12-) “Dağyenice Mahallesi 1/1000 Ölçekli İmar Planı” ile ilgili Plan ve Proje Müdürlüğü’nün teklifi oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi.

    Çatalca Belediye Meclisi komisyonlardan gelen raporları görüşmek üzere 8 Haziran 2018 Cuma günü Saat:10.30’da toplanmak üzere sona erdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir