• ÇATALCA’DA SOKAK BASKETBOLU HEYECANI

    Çatalca Belediyesi’nin 18. Erguvan Festivali çerçevesinde Sokak Basketbolu Turnuvası başladı.

  • Vatandaşların her zaman sporla iç içe olması adına yaz ve kış mevsimlerinde spor okullarıyla, çeşitli turnuvalarla buluşturan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, spora 18.Erguvan Festivali programı içinde de geniş yer veriyor.

    Takımlar birincilik için kıran kırana yarışıyor

    Birçok spor faaliyetine ev sahipliği yapan Çatalca Belediyesi, Erguvan Festivali’nde bir gelenek hâline gelen Sokak Basketbolu Turnuvası ile yaz aylarının vazgeçilmezi olan sokak basketbolu ile basketbol severlere unutulmaz anlar yaşatmayı hedefliyor.

    1. Erguvan Festivali’nin üçüncü gününde sporseverler için düzenlenen Sokak Basketbolu (Streetball) Turnuvası başladı. Gençlerin boş zamanlarını daha etkin kullanmalarını sağlamak, spora olan ilgilerini arttırmak ve yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla her yıl düzenlenen Sokak Basketbolu Turnuvası Ferhatpaşa İlkokulu bahçesinde yapılıyor. İki gün süren müsabakalarda, takımlar birincilik için kıran kırana yarışacak. Türkmenistan Erkek ve Kız Milli Takımı, Çatalca’dan 10, İstanbul’un diğer ilçelerinden 14, Ankara’dan 3 takımın katıldığı Sokak Basketbolu mücadelesine Yalova, Uşak, Mersin, Gebze, Tekirdağ Saray ve İzmir’den de takımlar katıldı. Turnuvanın birinci gününde birinci ve ikinci tur maçları oynanırken, ikinci gününde ise çeyrek final, yarı final ve final maçları oynanacak.

    Amacımız sporu yaşam biçimi yapmak

    Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara turnuvanın açılış maçı başlamadan önce yaptığı konuşmada, “Gençlerimizin boş zamanlarını daha etkin kullanmalarını sağlamak, spora olan ilgilerini arttırmak ve yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla festivalimizde her yıl Sokak Basketbolu Turnuvası da düzenliyoruz. Sokak Basketbol Turnuvamızla basketbol spor dalına olan ilgiyi artırmayı, sporun bir yaşam biçimi olarak yaygınlaştırılmasını sağlamayı, gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak spora teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Tüm gençlerimize karşılaşmalarda başarılar diliyorum” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir