• CEM EVİNDE İLK ORUÇLAR AÇILDI

    Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Muharrem ayı dolayısıyla Esenyurt Güneş Cem evinde matem orucu tutan vatandaşlar ile birlikte oruç açtı.

  • Esenyurt Güneş Cem evindeki Muharrem ayı oruç açmaya Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Levent Hasan Özen ve çok sayıda Alevi vatandaşlar katılım sağladı. İftar öncesi dualar eden Cem Evi dedesi, 15 Temmuz darbe girişimine vurgu yaparak birlik ve beraberlik mesajları verdi.

    “Yezidi’n ismi yoktur ama Ali, Hasan, Hüseyin isimleri vardır”

    Güneş Cem evindeki muharrem ayı matem orucuna katılan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “ Bu ay Alevilerin de Caferilerin de Sünnilerin de tüm Müslümanların da mübarek ayıdır. Herkes bu ayda oruç tutar. Kimi 1 gün kimi 10 gün oruç tutar. Pergamber Efendimiz başta olmak üzere peygamberlerimiz de bu ayda oruç tutmuştur. Muharrem ayında bu olaylar yaşandığı zaman biz Türkler Müslüman bile değildik. Bizler Müslümanlığı sonradan kabul ettik ve öğrendik ki Peygamber Efendimizin torunları katledilmiş. Ancak tavsiyemiz şudur ki hem Sünniler hem Aleviler, Hem Caferiler sevdiği insanlar üzerinden kavga ediyor. İnsan sevdiği insan veya insanlar üzerinden kavga etmemelidir. Ortada bir yanlış var bizler bu yanlışı düzeltmeliyiz. Kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi korumalıyız. Peygamber Efendimizin torunlarını katledenleri hiç kimse sevmez. Müslüman âleminde hiç kimsenin Yezid diye adı yoktur ama Müslümanlar Hasan, Hüseyin, Ali gibi Peygamber efendimizin torunlarının ismini taşırlar” dedi.

    “Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın”

    Başkan Kadıoğlu’nun ardından matem orucuna katılan vatandaşlara seslenen Kaymakam Ekrem İnci; “Rabbim tuttuğunuz oruçları kabul etsin. Ben 3 yıldır Esenyurt ilçemizde görev yapıyorum. Her yıl Muharrem ayında sizlerle matem orucu tutuyoruz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Dış mihraklar bizim birliğimizi beraberliğimizi bozmaya çalışıyorlar. Hz. Ali, Hz. Hüseyin, Hz. Hasan efendimiz hepimizin sayıp sevdiği ve şefaatini beklediğimiz büyük insanlardır” dedi.

    Oruçların açılmasının ardından Kaymakam Ekrem İnci, Başkan Necmi Kadıoğlu ve Güneş Cem Evi Başkanı Bektaş Güşeli birlikte Esenyurt Belediyesi tarafından yapılan toplam 6 kattan oluşan Güneş Cem evini gezdi. Başkan Kadıoğlu eksikliklerin giderilmesi konusunda talimatlar verdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir