• CHP’de ‘A Takımı’ için isimler netleşiyor

    İktidar sloganıyla kurultayını gerçekleştirerek genel başkan ve parti meclisini belirleyen CHP’de yeni Merkez Yönetim Kurulu’nun açıklanacağı toplantı gelecek hafta sonu gerçekleştirilecek.

  • Pandemi koşullarında geçen hafta sonu 37’nci Olağan Kurultayı’nı tamamlayan CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, yardımcılarını belirlemeye dönük çalışmalarında sona geldi.

    Birgün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre; CHP liderinin parti meclisine (PM) seçilen bazı merkez yönetim kurulu (MYK) üyelerine yeni dönemde görev vermeyeceği, bunun yerine ‘kan değişimi’ne giderek yola yeni isimlerle devam edeceği kaydedildi.

    Hedef iktidar sloganıyla gerçekleştirilen kurultayın ardından CHP’nin ilk PM toplantısı 8 Ağustos Cumartesi günü düzenlenecek. Kılıçdaroğlu’nun başkanlık edeceği toplantıda yeni dönemde genel başkan yardımcılığına getirilen isimler de belirlenecek.

    Toplantıya 52 kişiden oluşan parti meclisi üyelerinin yanı sıra 15 kişiden oluşan yüksek disiplin kurulu ve 12 kişilik Bilim Kültür ve Sanat Platformu üyeleri de katılacak. Kılıçdaroğlu’nun A Takımı da bu isimler arasından belirlenecek.

    YUNUS EMRE EĞİTİMİN BAŞINA GEÇİYOR

    CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun yeni dönemde PM’ye seçilemeyen Tuncay Özkan, Ünal Çeviköz, Yıldırım Kaya ve Aykut Erdoğdu’nun yerine getireceği isimler de kulislerde konuşulmaya devam ediyor.

    Kılıçdaroğlu’nun bu isimler dışında mevcut MYK üyelerinden en az üçünü daha liste dışı bırakılacağı öne sürüldü. Buna göre, Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı ve eski genel başkan yardımcısı Erdoğan Toprak’ın yeniden MYK’ye alınacağı, Maraş Milletvekili Ali Öztunç ile birlikte delegelerden en çok oyu alan kadın PM üyeleri arasında yer alan Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer’i de genel başkan yardımcılıklarına getireceği kaydedildi.

    Öztunç’un gazetecilik geçmişi, Taşcıer’in ise ülkenin birçok noktasındaki kadın cinayetleri davalarında sürdürdüğü takiple öne çıktığı bildirildi. Doktor Aylin Yaman, Yaşar Seyman ve dış ilişkilerde de Selin Sayek Böke’nin ismi dillendirilmeye devam ediliyor.

    CHP’de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un bir dönem daha görevini sürdüreceği konuşulurken mevcut MYK üyelerinden Gamze Akkuş İlgezdi, Muharrem Erkek ve Oğuz Kaan Salıcı’nın da yerini koruması bekleniyor. Daha önce dış ilişkiler için ismi geçen Gençlik Politikaları’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre’nin ise Yıldırım Kaya’nın liste dışı kalması nedeniyle eğitim politikalarının başına getirilebileceği ifade ediliyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir