• ENGİN’DEN DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ UYARISI

    20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Didem ENGİN, ülkemizde çocuk haklarının bulunduğu noktaya ilişkin örnekler vererek "Çocuklarımıza aydınlık yarınlar sunmak için tüm partiler el ele vererek acil çözüm üretmeliyiz!" dedi. 

  • 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Didem ENGİN, ülkemizde çocuk haklarının bulunduğu noktaya ilişkin örnekler vererek “Çocuklarımıza aydınlık yarınlar sunmak için tüm partiler el ele vererek acil çözüm üretmeliyiz!” dedi.

    BİR YILDA 143 BİN KIZ ÇOCUĞU EĞİTİMDEN KOPARILDI

    Ülkemizde çocuk hakları açısından çok acı bir tablonun söz konusu olduğunu belirten Didem ENGİN, “Sadece geçen sene 143 bin kız çocuğumuz okula devam edemedi” diyerek eğitim hayatından koparılan kız çocuklarımızın durumuna dikkati çekti.

    643 BİN KIZ ÇOCUĞU ZORLA RESMEN EVLENDİRİLDİ

    Didem ENGİN, 2002 yılından bugüne zorla evlendirilen kız çocuklarımızın sayısının resmi verilere göre 643 bin olduğunu söyleyerek “Resmi kayıtlara girmeyen binlerce çocuğumuzu siz düşünün…” dedi.

    2016 YILINDA 56 ÇOCUK İŞ CİNAYETİ KURBAN OLDU

    Her 4 çocuğumuzdan birinin yoksulluk içinde yaşadığını vurgulayan Didem ENGİN, “Çocuklarımız okul sıraları yerine kendilerini güvencesiz iş tezgahlarının önünde ya da sokaklarda buluyor. Çocuklarımızın işgücüne katılma oranı %20,8 iken AKP’nin tek başına iktidarında 2016 yılında en az 56 çocuğumuz iş cinayetlerine kurban verildi” dedi.

    TÜM PARTİLER ÇOCUKLARIMIZ İÇİN EL ELE VERMELİYİZ

    Didem ENGİN, sözlerini “Çocuklarımıza aydınlık yarınlar sunmak için tüm partiler el ele vererek acil çözüm üretmeliyiz!” diyerek tamamladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir