• CHP’Lİ KARABAT’TAN “HAMİDİYE SU” TEPKİSİ

    CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde Hamidiye Su ile THY arasındaki anlaşmanın bitirilmesinin nedeni sordu.

  • CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Türk Hava Yolları ve bağlı şirketi TGS’nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Hamidiye’den su alımını durdurmasını eleştirerek, konuyu TBMM gündemine taşıdı. 30 Eylül’de TGS’den yapılan açıklamayla Hamidiye Su ile olan sözleşme sona erdirilmiş, THY ve TGS’nin yabancı menşeli bir firma ile anlaştığı duyurulmuştu.

    KARAR SİYASİ

    Karabat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde Hamidiye Su ile THY arasındaki anlaşmanın bitirilmesinin nedeni sordu. Sayın Ekrem İmamoğlu’nun İBB Başkanı olmasını takip eden bu kararın tamamen siyasi bir tercih olduğu iddia eden Karabat, kararı üzüntüyle ve şaşkınlıkla karşıladıklarını ifade etti. İBB yönetiminin değişmesinin ardından yapılan bu değişikliğin ardından konu sosyal medyada da gündeme gelmiş, tepkiler #HamidiyeSuKullan etiketiyle dile getirilmişti.

    YERLİ MARKAYA AMBARGO TALİMATI

    Karabat yaptığı açıklamada “Her söylemlerinde ‘yerli ve milli’ olduğunu iddia eden bir hükümet var; ama ne hikmetse bu hükümetin emrindeki kurumlar, kamu bankaları yerli bir marka olan Hamidiye yerine bir Fransız şirketi tercih ediyorlar.” dedi.

    Konunun İBB Meclisi’nde de gündeme getirdiğini hatırlatan Karabat; “Bizzat Sayın Ekrem İmamoğlu ve Meclis üyelerimizin dile getirdikleri iddialar çok vahim! Daha da vahimi hükümetten herhangi bir yalanlama duymadık. Halka hizmet etmekle mükellef kurumların yine halka ait bir kurum olan İBB’nin ‘Hamidiye’den su alınmaması talimatı vermesi ne ahlaki ne de hukukidir” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir