• CHP’LİLER HALKA DESTEK VERDİLER

    Zonguldak'ın Kilimli İlçesi Çatalağzı Beldesi'nde faaliyette olan 4 termik santrale ilave 3 yeni termik santralin daha yapılmak istenmesine karşı çıkan halka 18 CHP milletvekili destek verdi.

  • 8 bin nüfuslu beldede yeni faaliyete geçen 4’üncü termik santralin ardından 5’incinin kurulması için çalışmalar devam ediyor. Ardından kurulması planlanan 2 termik santral ile birlikte beldede toplam 4 bin 580 megavat enerji üretilmesi planlanıyor. Geçen hafta toplanan halk artık beldelerinde termik santral istemediklerini ifade ederek ellerindeki dövizlerle eylem yaptı.

    Bugün ise CHP milletvekilleri beldede halkla bir araya geldi. Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran’ın da yer aldığı 18 milletvekili, belediyenin karşısındaki parkta toplanan belde halkına destek verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP heyeti olarak Çatalağzı’na halkın sesi olmaya geldiklerini söyledi. Gelişmiş ülkelerde sanayi, ekonomi ve üretim yatırımlarında önceliğin insan sağlığını ve doğanın korunması olduğunu ifade eden Cankurtaran, şöyle konuştu

    14469473_1455335591147240_4033349426278420932_nBunlar korunmazsa akabinde ağır maliyetler gelecektir. AKP döneminde maalesef baskı gören yargının da tarafsızlığını kaybetmesiyle ranttan gözü dönmüş olanlar daha pervasızca davranmaya başlamışlardır. Geçen yıl Türkiye’de hava kirliliğinden 29 bin kişi hayatını kaybetmiştir. Bu trafik kazasında hayatını kaybedenlerin 6 katıdır. Şimdi soruyorum; Yetmedi mi bu kadar insanın ölmesi. Daha mı fazla insan istiyorsunuz Daha mı fazla ölüm istiyorsunuz Biz sonuna kadar, dilimiz yettiği, ayaklarımız yettiği kadar yurttaşımızın sesi olacağız.

    CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu ise termik santrallerin bölgede çevreye ve insan sağlığına zarar vermeye devam ettiğini anlatarak, Diyorlar ki bize, ‘Siz bu topraklardan ya gidin ya da ölün.’ Biz ne bu topraklardan gideceğiz, ne de öleceğiz. CHP iktidarında bu hava kirliliğini önleyeceğiz. Yenilerini yaptırmayacağız. Hem Zonguldak’ın hem Türkiye’nin kurtuluşu CHP’dir dedi.

    Diğer milletvekillerinin konuşmaları ardından kürsüye çıkan Körpeoğlu Mahallesi sakini Aydemir Akbaş da elindeki toz maskelerini göstererek, Artık toz maskeleriyle yaşayacak hale geldik. Artık bizim yanımıza gelenlere toz maskesi ikram edeceğiz. Denetleme yapmayan, santrallere hiçbir şey yapmayan denetim mekanizmasına sesleniyorum. Çocuklarımıza gelecek olarak biriktirdiğimiz tek şey toz maskesi. Biz herhangi bir isme, firmaya karşı değiliz. Biz yeni yapılacak her türlü santrale karşıyız dedi. Konuşmaların ardından açık hava toplantısı sona erdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir