• ÇİZDİĞİN YOLDAN ASLA AYRILMAYACAĞIZ

    Çatalca’da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Büyük Komutan, eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıl dönümünde rahmet, şükran ve özlemle anıldı.

  • Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve çağdaş Türkiye’nin mimarı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938’de ebediyete intikal edişinin 79. yıl dönümünde düzenlenen törenlerle rahmet, şükran ve özlemle anıldı.

    Çatalca’da Ulu Önder Atatürk özlemle anıldı

    Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Albay Abdulvahap Bozkurt, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Çatalca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kadir Duvan, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik başta olmak üzere mülki ve askeri erkân ile Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Başkan ve Temsilcileri, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşları, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Temsilcileri, Basın Mensupları, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen ilk tören, Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda Saat 09.05’te Ata’mızın manevi huzurunda sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşımızın okunması ve bayrakların yarıya indirilmesi ile başladı. Resmi tören çelenk koyma merasimi ardından sona erdi.

    Öğrenciler Atatürk’ü anlattı

    Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri Çatalca Halk Eğitim Merkezi’nde İTO Ortaokulu öğrencilerinin düzenlemiş olduğu anma programı ile devam etti.  Okul Müdürü Sevdiye Yıldırım’ın günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmanın ardından öğrenciler tarafından yapılan sunumlarla Atatürk anlatıldı. Şiirlerin okunduğu, ‘Veda’’ adlı oratoryonun seslendirildiği programda, “Mustafa Kemal Atatürk” konulu belgesel izlendi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 79’nci ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokolün plaket takdiminden sonra anma programı Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan müzik dinletisi ve zeybek gösterisi ile son buldu.

    Kurduğun Cumhuriyetin bekçileriyiz

    Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara program sonrası öğrenciler tarafından hazırlanan Atatürk konulu sergiyi gezdi. Başkan Cem Kara, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 79’nci ölüm yıl dönümü nedeniyle hazırlanan Anı Defterine güne özel duygu ve düşüncelerini yazdı.

    Başkan Cem Kara yazısında şu ifadelere yer verdi;

    “Ulusumuzun Kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal’i ebediyete intikalinin 79. yılında bir kez daha saygı ile minnet ve şükranla anıyor, özlemle arıyoruz.

    Çizdiğin yoldan asla ve kat’a ayrılmayacak Türkiye Cumhuriyetini ilelebet sonsuza dek yaşatacağız. Buna bir kez daha söz veriyoruz.

    Atam, kurduğun Cumhuriyet her geçen gün sağlamlaşıyor, bekçileri artıyor. Bu 10 Kasım’da da çocuklarımızın, gençlerimizin, öğretmenlerimizin Atamıza nasıl sahip çıktığını gördük. Kurduğun nesli kutluyorum. Geleceğimiz çocuklarımıza ve gençlerimize başarılar diliyorum. Ruhun şad olsun.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir