• ÇOCUKLAR KURALLARI RESİMLERLE ANLATTI

    Trafik Haftası’nda Beylikdüzülü çocuklar, kuralları resim ve kompozisyonla anlattı.

  • Beylikdüzü Kaymakamlığı, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Beylikdüzü Belediyesi işbirliğiyle “Trafik” konulu bir yarışma düzenlendi. Yarışmanın sonunda resim ve kompozisyon dallarında dereceye giren çocuklar ödüllerini aldı.

    Beylikdüzü Kaymakamlığı, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Beylikdüzü Belediyesi işbirliğiyle Trafik Haftası kapsamında, trafik kuralları ve düzeni hakkında hem farkındalığı arttırmak, hem de çocukların küçük yaşta bu kuralları öğrenmesini sağlamak amacıyla “Trafik” konulu resim ve kompoziyon yarışması düzenlendi.

    Kazananlara Ödülleri Verildi

    Kompozisyon yarışmasında 1. olan Işıl Zirnk, 2. olan Azra Meryem Değirmendaş, 3. olan Buse Hacıoğulları ile resim yarışmasında 1. olan Nisa Zarife Değirmencioğlu, 2. olan Ceyda Zorluca, 3. olan Eda Topkaya ödüllerini Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Barış Yıldız ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun elinden aldı. Derecelere göre sırasıyla çocuklara 200, 150 ve 100 Türk Lirası hediye çekler verildi. Ayrıca örnek şoförlere teşekkür plaketi, polis memurlarına ise başarı belgesi verildi.

    Trafik kazalarını engellemek amacıyla, topluma bir farkındalık kazandırmak adına resim ve komposizyon dalında bir yarışma düzenlediklerini belirten Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, “Bu yarışmanın topluma mesaj veriyor olması önemli. Amacımız çocuklarımıza trafik kurallarına uymanın önemli olduğunu iletmek. Herkesin trafik kurallarına riayet ettiği, bir ortam diliyorum.” diye konuştu.

     “Bisiklet Kullanımını Yaygınlaştırmalıyız”

    İmamoğlu ise, “Korna çalmamak, yaya geçidinde yayaya yol vermek çok önemli iki kural. Biz bisiklet kullanımına da çok değer veriyoruz ve ilçenin farklı noktalarında, Yaşam Vadisi’nde 6-7 km’lik bir bisiklet yolu yaptık. Bisiklet kullanımı konusunda Beylikdüzü’nü Türkiye’de örnek bir ilçe haline getirmeliyiz. Duyarlı bir süreç yaşatırsak bunu başarırız.” şeklinde konuştu.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir