• DAHA TEMİZ BİR DÜNYA İÇİN YÜRÜDÜLER

    Avcılarlı Çevreciler, 5 Haziran Çevre Günü sebebiyle yürüyüş etkinliği organize ettiler. Daha temiz bir dünya istedikleri için yürüdüler.

  • Avcılar Çevre Kültürünü Geliştirme ve Eğitimi Afet Yardım Derneği’nin (AVÇEDER) çağrısı üzerine çok sayıda Avcılarlı Marmara Caddesi’nden Ambarlı Mahallesi’ndeki Atatürk Evi’ne kadar çevreye sahip çıkan sloganlar atarak yürüdü. Caddedeki vatandaşlar yürüyenlere destek oldu.

    Marmara Caddesi’nin başından itibaren başlayan ve Ambarlı’daki Atatürk Evi önüne kadar süren yürüyüşe Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli de katıldı. Çevrecilerin Başkan Toprak’a ilgisi yoğundu. Ayrıca Trakya İzciler Birliği Federasyonu’nun minik izcileri de yer aldı. Minik İzcilerin yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Onlar da ‘Daha Temiz Bir Dünya’ istediklerini ifade ederek İzcilik için bunun gerekli olduğunu dile getirdiler.

    AVÇEDER Başkanı Kadriye Maraşlı ve yönetim kurulu üyeleri, 5 Haziran Çevre Günü nedeniyle çevre bilincinin toplumun her kesimine yayılarak farkındalık yaratmak amacıyla yürüyüş düzenledi. Çevreciler ellerinde çevreye saygı duyulmasına davet eden döviz ve pankartlar taşıdı ve sloganlar attı. Sıcak havaya rağmen sürdürülen yürüyüşün ardından Atatürk Evi önünde konuşan AVÇEDER Başkanı Kadriye Maraşlı, gelecek kuşaklara emanet edilebilecek her yönüyle temiz çevre istediklerini söyledi.

    Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli de şunları ifade etti; “Çevreye ve doğaya büyük önem veriyoruz. Bathonea Arkeopark ile tarihi ve doğayı koruyarak Avcıların, İstanbul’un nefes alacağı bir projeyi hayata geçiriyoruz. Öyle bir park yapacağız ki içinde yürüyüş yolları yer alacak. Burası müze gibi attığınız her adımda tarih var. Yürürken tarihle birlikte olacak herkes. İlçe arazisinin 4’te 1’ini oluşturan bu alanı koruyarak İstanbul’un en çevreci belediyesi olduklarını vurgulayan Başkan Toprak Benli, “Bathonea’yı Betonyaya teslim etmeyeceğiz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir