• Davulcular bu ramazan bahşiş toplamayacak

    Avcılar Belediyesi Ramazan ayında vatandaşları sahura uyandırmak için görev alacak olan Ramazan davulcularını belirledi. Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, 25 Ramazan davulcusuna yelek, maske ve kimliklerini dağıttı.

  • İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği ve yeni tip koronavirüs (covid-19) ile mücadele kapsamında Ramazan ayı boyunca uygulanacak tedbirleri içeren genelge kapsamında Ramazan davulcularının bahşiş toplaması yasakladı. Ramazan davulcularının evleri ziyaret edip kapı zillerini çalarak bahşiş toplamaları yerine, toplu olarak yerel imkanlarla verilmesi veya pencere veya balkonlardan atılması gündeme geldi.

    “Davulcular, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak faaliyet gösterecek”

    Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, ilçedeki 10 mahallede görev yapan 25 Ramazan davulcusuna yelek, maske ve kimliklerini dağıttı. Davulculara yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle dikkat etmeleri gereken kurallar hakkında uyarılarda bulunan Hançerli, “Ramazan davulcularımız vatandaşlarımızı rahatsız etmeden disiplinli bir şekilde koronavirüs önlemlerimize ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak Ramazan ayı boyunca faaliyet gösterecekler. Ramazan ayının hayırlar getirmesini diliyor, kolaylıklar diliyorum” dedi.

    Öte yandan kimliklikleri dağıtılan 5 davulcunun soyadının ‘Davulcu’, 1 davulcunu ise ‘Zurnacı’ olması dikkat çekti. Faruk, Yaşar, Selahattin, Burak ve Ali  Davulcu ile Yaşar Zurnacı, atalarının Mustafa Kemal Atatürk döneminde Selanik’ten geldiklerini, soyadı ve mesleği dedelerinden aldıklarını söyledi

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir