• Durum çok vahim! CHP’den Antalya için korkutan koronavirüs açıklaması

    CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar yaptığı açıklamada, hükümetin korona virüs ile mücadelede şeffaf bir yol izlemediğini belirterek, Antalya genelinde günlük 300-350 pozitif vaka tespit edildiğini söyledi.

  • Antalya Siyaset Gazetesi’nde yer alan habere göre,  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Başkanı Nusret Bayar, Antalya ili ilgili genel olarak bir değerlendirme yaptı. Bayar yaptığı açıklamada, hükümetin korona virüs ile mücadelede şeffaf olmadığını ve Antalya’da günlük pozitif vaka sayılarının 300-350 civarında olduğunu iddia etti.

    Nusret Bayar, AKP hükümetini salgında mücadelede gerçekçi olmaya davet ederek, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

    Her gün Antalya İl genelinde 300-350 pozitif vaka tespit edildiğini belirten Bayar, “Salgınla mücadele böyle olmaz dedi. Bilimsel yöntemlere dönmesini ve sağlık çalışanlarına korumalı tıbbı teçhizatla donatılmalı” dedi.

    CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

    “AKP hükümeti, ülkeyi yönetme konusunda olduğu kadar salgını yönetme konusunda da oldukça başarısızdır, savrulmaktadır. Gerçek veriler gizlenmekte, şeffaflıktan uzak, güven vermeyen bir politika izlenmektedir.

    21 Eylül’de şayet okullar açılırsa ve gereken önlemler alınamazsa çok daha vahim bir tablo bizleri beklemektedir. Akıl ve bilimin ışığında şeffaf, gerçekçi, dürüst ve katılımcı bir mücadele içine girilmesi, tüm olanaklar seferber edilerek toplum sağlığı merkezli bir politika izlenmesi gerekmektedir.

    Oldukça zor koşullar altında fedakarca çalışan sağlık emekçilerinin taleplerine bir an önce karşılık verilmelidir. Kovid-19, sağlık emekçileri için muhakkak meslek hastalığı kapsamına alınmalıdır. Çalışma koşulları iyileştirilmeli, sağlık emekçileri acilen Covid-19’a karşı korumalı tıbbi teçhizatla donatılmalıdır.

    Tüm bu yanlışlardan dönülmesi, salgınla gerçekçi bir şekilde mücadele edilmesi ve sağlık emekçilerinin taleplerinin karşılanması adına AKP Hükümetini; ekonomik hesaplarını, çıkar siyasetini ve egosunu bir kenara bırakıp Bilim Kurulunu ve Türk Tabipler Birliği’ni acilen toplayarak, bilimsel yöntemlerle, alınması gereken önlemleri belirlemeye ve uygulamaya davet ediyoruz”

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir