• Edirnekapı durağı yenileniyor… İki hafta sonu kapalı

    İBB, metrobüs hattının Edirnekapı istasyonunda yenileme ve genişletme çalışmalarını sürdürüyor. İş kapsamında bu hafta sonu Beylikdüzü istikameti, sonraki hafta sonu Söğütlüçeşme istikameti çalışmalar nedeniyle kullanıma kapatılacak.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 44 istasyonlu ve günlük 1 milyona yakın yolcu taşıyan metrobüs hattındaki yolcu yoğunluğunu azaltmak, engelli erişimini sağlamak amacıyla, istasyonları yeniliyor ve genişletme çalışmaları yapıyor.

    Bu kapsamda, Edirnekapı İstasyonu’nda Temmuz ayında başlatılan genişletme çalışmaları devam ediyor. İstasyon, bariyerlerin ve zemin beton imalatının yapılabilmesi için, 9 Ekim Cuma’yı 10 Ekim Cumartesi’ye bağlayan gece yarısı, Beylikdüzü istikametine tek yönlü kapatılacak. Çalışmalar hafta sonu tamamlanıp 12 Ekim Pazartesi saat 05:00’te bitirilecek ve hat, çift yönlü kullanıma açılacak.

    Aynı şekilde, bir sonraki hafta sonu, yani 16 Ekim Cuma gecesi Söğütlüçeşme yönü yolculara kapatılacak. Bu çalışmalar da hafta sonu tamamlanıp 19 Ekim Pazartesi sabah 05:00’te istasyon, çift yönlü olarak kullanıma açılacak.

    İlk hafta sonu istasyonun Beylikdüzü istikametinde kapıların ters tarafta kalması nedeniyle yolcu iniş ve binişleri yapılamayacak. Yolcular bir önceki veya bir sonraki istasyondan inip binebilecek. Bir sonraki hafta sonu bu kez Söğütlüçeşme istikameti kapatılacağından, bu yöne gitmek isteyen İstanbullular, bir önceki veya bir sonraki istasyondan iniş veya biniş yapabilecek.

    Her iki hafta sonu da Metrobüs hattındaki trafiğin olumsuz etkilenmemesi için İETT saha amirleri ile diğer İBB görevlileri geçişleri kontrol edecek.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir