• EHLİBEYT SEVDALILARI BİR ARADA

    Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu Muharrem Ayının 10’uncu günü dolayısıyla Esenyurt ’ta bulunan Ehlibeyt sevdalılarıyla bir araya geldi.

  • Kerbela olayının 1377’nci yılı dolayısıyla Esenyurt ‘ta ki Caferi Camiilerineziyarette bulunan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu Muhammed’iye Camii ve sonrasında Allah’u Ekber Ehlibeyt Camii’nde ehlibeyt sevdalılarıyla bir araya geldi. Muharrem ayının 10’uncu günü olan Aşura programında Caferi Âlimler dualar okundu. Kerbela’nın yıl dönümünde okunandualar ardından Aşura matem yemeği ikram edildi.

    “ Hz. Hüseyin sevgisi üzerinden birbirimizle birleşmemiz gerekmektedir”

    Bu mübarek günde Allah matemimizi kabul etsin diyen Başkan Kadıoğlu, “ Asırlar önce Peygamber Efendimizin torunu Hz. Hüseyin’in şehit edilişindeki manayı, o dik duruşu bugün çok iyi anlamalıyız. Bizler Hz. Hüseyin’in Kerbela olayındaki bu manayı hâlâ anlayamıyor ve yaşayamıyorsak yanlış yoldayız demektir. İslam tek millettir. Fakat İslam dünyasında bu zamana kadar gözyaşı, savaş hiç durmadı. Bizleri birbirimize düşürerek huzur ve barış içerisinde yaşamamızı engellemek istiyorlar. Kimse gocunmasın bu bizim Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) ve Ehlibeyti iyi anlamadığımız anlamına gelir. Eğer bizleriyi anlasaydık ülke olarak bu hallere düşmez, bu kadar şehit vermez ve gözyaşı dökmezdik. Artık bu oyuna gelmemeliyiz. Bir olmalıyız, iri olmalıyız, diri olmalıyız ve güçlü Türkiye’nin temellerini artık çok iyi atmalıyız” dedi.

    “ Ülkemiz ve İslam dünyası üzerinde çok büyük oyunlar oynanıyor”

    Başkan Kadıoğlu ardından konuşmasını yapan Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci ise şunları ifade etti. İnci, “Rabbim bu mübarek Aşura gününde matemimizi kabul etsin. Özellikle bu son yıllarda ülkemiz ve İslam dünyası üzerinde çok büyük oyunlar oynanıyor. Bizleri bölmeye, parçalamaya ve kırdırmaya çalışıyorlar. Bizlerinbirlik beraberliğinin huzurlu bir şekilde devam etmesi vatanımız, milletimiz ve devletimiz için çok önemlidir. İnşallah bundan sonra daha fazla birlik beraberlik içinde yaşayacak ve vatanımızı ve milletimizi bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz” dedi.

    Dualar ve günün önemini anlatan konuşmalar sonrasında, katılanlara Aşura matemi için yemek ikramı yapıldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir