• İBB Sözcüsü Ongun’dan Ekrem İmamoğlu’na suikast iddiasına yönelik açıklama

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast düzenleneceği iddiasına ilişkin İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan bir açıklama geldi. Ongun, 'Bilgi dahilinde mevcut önlemler korunmuş ve hassasiyet artırılmıştır. Tarafımızda herhangi bir eylemcinin yakalandığı bilgisi mevcut değildir' dedi.

  • İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği ile koordineli şekilde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun güvenlik çemberinin yeniden ele alındığı iddia edildi.

    Odatv’nin haberine göre terör örgütü IŞİD tarafından Ekrem İmamoğlu’na suikast düzenleneceği bilgisinin edinildiği ifade edildi. Suikast emri verenin IŞİD’in sorumlu düzeyde faaliyet gösteren yöneticileri olduğu açıklandı.

    İmamoğlu’nun tüm koruma ekibinin uyarıldığı ve kendisine de bilgi verildiği ifade edildi. İçişleri Bakanlığı ve Valilikle koordine olunarak güvenlik çemberi yeniden ele alındıktan sonra İstanbul Valiliği emriyle Ekrem İmamoğlu’nun koruma sayısının artırıldığı belirtildi.

    MURAT ONGUN’DAN AÇIKLAMA GELDİ

    İBB Sözcüsü Murat Ongun konuya ilişkin olarak Twitter’dan bir paylaşımda bulundu.

    Ongun paylaşımında, “23 Kasım 2020 tarihinde resmi makamlarca bir terör örgütüne yönelik istihbari faaliyetlerde, İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na yönelik eylem talimatı verildiği bilgisi tarafımıza ulaştırılmıştır. Bilgi dahilinde mevcut önlemler korunmuş ve hassasiyet artırılmıştır. Tarafımızda herhangi bir eylemcinin yakalandığı bilgisi mevcut değildir. Başkanımızın açık kaynaklarda görüleceği üzere rutin programları ihbar tarihinden beri sürmektedir” ifadelerini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir