• Ekrem İmamoğlu’nu hafife almayın

    Hakan Eser CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nu yazdı...

  • Cumhuriyet Halk Partisi parti meclisi Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul adaylığını oy birliği ile açıkladı. Son 1 aydır neredeyse herkes Ekrem İmamoğlu’nun adaylığına zaten kesin gözüyle bakıyordu. Adaylık süresince belkide en çok sorulan sorulardan bir tanesi kim bu Ekrem İmamoğlu? oldu. Çoğu kesim İmamoğlu’nun tanılırlığından şikayet ediyordu. Kimine göre çok erken, kimine göre tam zamanıydı İstanbul adayı olmanın. İmamoğlu’nun bir hedefi vardı. Önce ilçe başkanı olmak, sonra Beylikdüzü Belediye Başkanı olmak, ardından da İstanbul’da Belediye Başkanı olmak. Hedeflerin ilk ikisini başarıyla tamamladı. Sıra geldi üçüncüsüne. İlk adımı attı. Yolu açık olsun…Bu başarı İmamoğlu’nun şahsi ve haklı başarısıdır. 

    ***

    Gelelim tanılır olmak meselesine. Türkiye’de bence en kolay iş tanılır olmak. Nitekimde öyle oldu. Son bir aydır herkes Ekrem İmamoğlu’nu konuşuyor ve hatta adı İstanbul içinde geçen en güçlü ve en popüler isim Muharrem İnce’nin esamesi bile olunmuyor. İmamoğlu’nun adaylığı açıkladığında saatlerce Twitter’da Ekrem İmamoğlu ilk sırada yer aldı. Türkiye’de sadece Twitter’da 10 milyon kullanıcı var. Özellikle gençler Ekrem İmamoğlu ismini bir köşeye yazmışlar… Nitekimde yazmışlar. Ekrem İmamoğlu ismi google da arananlar arasında 2. Sıradaydı. Milyonlarca kişi İmamoğlu’nu merak etmiş ve araştırmış. Ailesine. Nereli olduğuna neler yaptığına. Her şeye bakmışlar. İnsanlar artık yeni yüzler istiyor. Yeni siyasetçiler arıyor. Alışılmışın dışına çıkmak istiyor. Bu araştırmalar aslında bunun en net göstergesi. Bence bu bağlamda Ekrem İmamoğlu burada başarılı oldu ve kısa zamanda insanların akıllarında yer edindi. Ki daha yarış başlamadı bile.

    ***

    Seçimlere artık 3 ay kaldı. Kimilerine göre uzun kimilerine göre kısa bir süre. İmamoğlu bu 3 ayda ne kadar çok çalışırsa o kadar çok kazanma şansı olur. İmamoğlu’da kavga etmeyen insanları kucaklayan eşit davranan bir yapıya sahip.  Böylede devam edeceğinden şüphem yok. Seçim bu diyelim ki İmamoğlu kaybetti o zaman da Kemal Kılıçdaroğlu İmamoğlu’nun genel başkan yardımcısı yapacak. Ekrem İmamoğlu’nu hafife almayın. İnananlar her zaman başarır. Ekrem İmamoğlu’nda da bu inanmışlık var 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir