• Emekli ve memur zammı belli oluyor

    Yeni yılla birlikte memur ve emekliler maaşlarına ne kadar zam geleceğini araştırıyor. TÜİK yarın saat 10.00'da Aralık ayı ve yıllık enflasyon rakamlarını açıklayacak. Bu rakamlardan sonra memur ve emekli maaşları belli olacak.

  • Milyonlarca memur ve emeklisi TÜİK tarafından açıklanacak Aralık ayı ve yıllık enflasyon rakamlarını bekliyor. Enflasyon rakamlarını açıklanması ile birlikte memur ve emeklilerin 2021 yılın zam oranları belli olacak.

    Kasım ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte memur, memur emeklisi ve sözleşmeli personele yüzde 3’lük enflasyon farkı zammı imkanı oluşmuştu. Kesin zam oranı ise aralık enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte yarın saat 10:00’da belli olacak. Memur ve memur emeklileri yüzde 4’lük sözleşme zammının üzerine enflasyon farkı kadar zam alacak. Öte yandan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zamları da yarın açıklanacak enflasyon oranına göre belli olacak.

    2021 EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK? 

    Milyonlarca memur ve emekli yarın saat 10.00’da TÜİK tarafından açıklanacak Aralık ayı ve yıllık enflasyon rakamlarını bekliyor. Aralık ayı enflasyonun açıklanmasıyla birlikte temmuz ayından bu yana 6 aylık enflasyon rakamları kesinleşecek ve memur ve memur emeklilerinin enflasyon zammı da belli olacak.

    Memur ve memur emeklisi Temmuz ayında yüzde 4 toplu sözleşme zammına ek olarak, yüzde 5.75 olarak gerçekleşen enflasyon nedeniyle yüzde 1.75 oranında enflasyon farkı almıştı.

    TOPLU SÖZLEŞMENİN ÜZERİNE ENFLASYON FARKI ZAMMI 

    Memur ve memur emeklilerine toplu sözleşme gereği 2020’nin ikinci 6 ayı için yüzde 4 zam yapılmıştı. Bu döneme ilişkin enflasyon farkı da ocak ayında maaşa yansıtılacak.

    Kasım sonu itibariyle yıllık enflasyon yüzde 14,03 olurken, Temmuz-Kasım arasında enflasyon yüzde 7 olarak gerçekleşti. Dolayısıyla memurların şimdiden Ocak ayında yüzde 3’lük bir enflasyon farkı alma imkanı doğdu. Yarın açıklanacak aylık enflasyon oranı bu oranın üzerine eklenerek memur ve memur emeklilerinin ikinci altı aya yönelik enflasyon zammı oranı belli olacak.

    SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİ ENFLASYON KADAR ZAM ALACAK

    Öte yandan maaş zamları enflasyona göre belirlenen SSK ve Bağ-Kur emeklisi de Temmuz ayında Ocak – Haziran enflasyonuna göre yüzde 5,75 zamma hak kazanmıştı. Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine verilecek zam oranı 2020’nin ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında olacak.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir